Aν είχαμε εισιτήρια για ένα live των Cure ή ένα πάρτι του Τζον Γουότερς τι θα φορούσαμε; Και κυρίως πώς θα βαφόμαστε; Οι make-up artists γι\’ αυτόν το χειμώνα κάνουν ένα ταξίδι στις αναμνήσεις από τα \’70s και τα \’80s και διαλέγουν τα πιο έντονα χρώματα ώστε να κάνουν πασαρέλες όπως αυτή του Prabal Gurung πολύ ξεχωριστές.

Σαν νότες από ηλεκτρική κιθάρα, τα μάτια και τα χείλη αποκτούν «διαπεραστικές» αποχρώσεις. O Στεφάν Μαρέ, ο μακιγιέρ που επιμελήθηκε το λουκ των μοντέλων στο πιο πανκ σόου της χρονιάς, αυτό του Jean Paul Gaultier (δείτε και σελ. 88 ), πρόσθεσε λεπτομέρειες από τη γουορχολική ατμόσφαιρα της εποχής.

«Ο Ζαν Πολ μου είπε: \”Θυμάσαι τότε, στο Studio 54, που τα κορίτσια ήταν τόσο ζαλισμένα ώστε έδειχναν υπέροχα;\”» Αυτό λοιπόν προσπάθησε να αναπαραστήσει. Συγχρόνως έβαλε μια πινελιά grunge και μια γενναία ποσότητα από τη δική του αντίληψη για την «κομψότητα».

How to: Με μια σκιά στο χρώμα του κοβαλτίου (το φετινό, εκτυφλωτικό μπλε) περιγράφουμε τα μάτια καλύπτοντας όλη την επιφάνεια των άνω βλεφάρων. Αν δεν είμαστε σίγουρες για την επιδεξιότητά μας, χρησιμοποιούμε μια σκιά με κρεμώδη υφή που απλώνεται πιο εύκολα. Για το μακιγιάζ των χειλιών το ζητούμενο είναι να δείχνουν όσο πιο έντονα γίνεται.

Το πετυχαίνουμε κάνοντας το περίγραμμα με κόκκινο μολύβι και επιλέγοντας το σωστό κόκκινο κραγιόν ανάλογα με την επιδερμίδα (οι ψυχρές και ροδαλές κόκκινο του κερασιού, οι σκουρόχρωμες κοραλλί τόνους).

Ολοκληρώνουμε με πολλές στρώσεις μάσκαρα και διακριτικό ρουζ. Tips: Ένα τόσο ιδιαίτερο μακιγιάζ απαιτεί αλαβάστρινο δέρμα. Ένα λεπτόρρευστο foundation ή μια πούδρα είναι τα κατάλληλα προϊόντα για να δώσουν το πορσελάνινο αποτέλεσμα.

Για να πετύχει κανείς το στιλ θα πρέπει να θυμάται ότι το λουκ αυτό είναι τολμηρό, επομένως πρέπει να συνδυάζεται με power ρούχα όπως τζιν, δερμάτινα, λαμέ και τρουκ. Ταιριάζει περισσότερο σ\’ εκείνες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και μαλλιά.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook