Τις διασυνδέσεις μεταξύ των παραγωγών της νέας ταινίας για τον Μπιν Λάντεν «Zero Dark Thirty» και αξιωματούχων της υπηρεσίας πληροφοριών CIA εξετάζει η επιτροπή πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, η πρόεδρος της επιτροπής εξέφρασε τις έντονες αντιδράσεις της σχετικά με ορισμένες σκηνές της ταινίας, κατά τις οποίες, όπως υποστηρίζει, αφήνεται να εννοηθεί ότι το κλειδί για τον εντοπισμό του Οσάμα Μπιν Λάντεν αποτέλεσαν οι «διεξοδικές ανακρίσεις» κρατουμένων από τη CIA.

Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, η επιτροπή πρόκειται να εξετάσει αρχεία όπου πιθανώς έχουν καταγραφεί επαφές μεταξύ αξιωματούχων της CIA, της σκηνοθέτιδας Κάθριν Μπιγκελόου και του σεναριογράφου Μαρκ Μπόαλ.

Οι ερευνητές θα εξετάσουν κατά πόσο η υπηρεσία κατασκοπείας παρείχε στους παραγωγούς της ταινίας «ακατάλληλη» πρόσβαση σε απόρρητο υλικό και εάν μέλη του προσωπικού της CIA είναι υπεύθυνα για την σκιαγράφηση των σκληρών πρακτικών ανάκρισης, που όπως φαίνεται στην ταινία, χρησιμοποιούν οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών.

Η ταινία «Zero Dark Thirty» εξιστορεί την προσπάθεια για τον εντοπισμό του ηγέτη της Αλ-Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν και την αμερικανική επιδρομή κατά την οποία και σκοτώθηκε. Στοιχεία δείχνουν ότι η CIA αλλά και το Πεντάγωνο παρείχαν στους παραγωγούς της ταινίας εκτεταμένη πρόσβαση σε απόρρητο υλικό, αναφέρει το Ρόιτερς.

Η CIA δεν έχει κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά.

Η ταινία είναι υποψήφια για τέσσερις Χρυσές Σφαίρες. Στην Ελλάδα η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στις 31 Ιανουαρίου 2013.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook