Αντικείμενα καθημερινής χρήσης που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα ξύλινα κοντάρια και τα εκατοντάδες άδεια μπουκάλια που βρέθηκαν από την Αστυνομία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι η αστυνομική επιχείρηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην πρώην ΑΣΟΕΕ ήταν επιχείρηση κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου και παρεμπόδισης της εύρυθμης λειτουργίας του πανεπιστημίου.

Επίσης, υποστήριξε ότι όσα βρέθηκαν εντός του ιδρύματος «είναι πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός μας και όλα αυτά που είπαν για μπουκάλια και δήθεν μηχανισμούς είναι κουραφέξαλα».

Χθες, Τετάρτη, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κ.Γάτσιος σε μακροσκελή και σε έντονο ύφος ανακοίνωση για το περιστατικό της 28ης Δεκεμβρίου, όταν η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση κατά των παράνομων μικροπωλητών έξω από το ίδρυμα, αναφέρει: «Θεωρούσαμε και συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι η ενδεδειγμένη πολιτική αντιμετώπισης του φαινομένου είναι αυτή της πρόληψης παρά της καταστολής».

Η πρυτανεία σημειώνει στην ανακοίνωση ότι «το Πανεπιστήμιο, λόγω της φύσης του και της λειτουργίας την οποία επιτελεί, δεν είναι χώρος στον οποίο μπορεί να \’μπαινοβγαίνει\’ η Αστυνομία. Ταυτόχρονα, όμως, και για τους ίδιους ακριβώς λόγους, αποτελεί τον κατ\’ εξοχήν χώρο όπου με υποδειγματικό τρόπο πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι της πολιτείας. Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, ο διάλογος, το επιχείρημα, ο σεβασμός του \’άλλου\’, η δημοκρατική νομιμότητα αποτελούν συστατικά στοιχεία του Πανεπιστημίου, ως κοινωνικής δομής. Είναι το οξυγόνο του».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook