Σε συναγερμό για τον ιό του Δυτικού Νείλου βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καλεί τους υπεύθυνους των περιφερειών να ξεκινήσουν άμεσα τους αεροψεκασμούς κατά των κουνουπιών, καθώς υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Το θέμα αποτελεί αντικείμενο σύσκεψης, η οποία πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη, με τη συμμετοχή γενικών γραμματέων των υπουργείων Άμυνας, Εσωτερικών, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, ο οποίος προειδοποιεί ότι οι ψεκασμοί θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαΐου, αλλιώς θα υπάρξει διασπορά του ιού σε όλη τη χώρα, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

Η κινητοποίηση αφορά κυρίως την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και κυρίως τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο δέλτα του Αξιού.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές όπου κατά την περσινή περίοδο καταγράφηκαν κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook