«Κλείσαμε το 2012 απορροφώντας από το ΠΔΕ περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία παίρνουμε για την Κρήτη και χρήματα εκτός από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για προσθετικούς πόρους και στόχος μας είναι από την πρώτη ημέρα να φέρνουμε προσθετικούς πόρους για την Κρήτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

 Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στα 64 εκατομμύρια του ΕΣΠΑ και στα 50 εκατομμύρια του ΠΔΕ, έκανε λόγο για σημαντική δουλειά εξυμνώντας το έργο των εργαζόμενων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και των φορέων υλοποίησης.

Η σημαντικότητα του 2013 για την Κρήτη δεν αφορά μόνο το ΕΣΠΑ αλλά και την προετοιμασία της νέας προγραμματικής περιόδου. «Εκτός από τα 110 εκατομμύρια ευρώ που πρέπει ν’ απορροφήσουμε- και αυτό θα φανεί στο τέλος του χρόνου- πρέπει να δούμε και τις διαδικασίες ένταξης νέων έργων στη νέα προγραμματική περίοδο που ξεκινά το 2014» επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης.

Επίσης το 2013 αποδεικνύεται καθοριστικό και για τα έργα του ΟΣΑΠΥ που εκτελούν οι Δήμοι και έχουν μείνει πίσω. «Τα έργα αυτά ξεπερνούν τα 240 σ’ επίπεδο Κρήτης και το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα ενταχθούν στα προγράμματά μας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook