Ένα παλιό, τσιμεντένιο κτίριο κατεδάφισαν σήμερα οι μπουλντόζες του δήμου Μαλεβιζίου, στην Τύλισο. Πρόκειται για ένα κτίσμα 60 περίπου τετραγωνικών μέτρων, το οποίο είχε αγοράσει με ίδιους πόρους η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου πριν από λίγους μήνες, με σκοπό την κατεδάφισή του, για την καλύτερη ανάδειξη της πλατείας του οικισμού αλλά και του σπουδαίου Ιερού Ναού του Χριστού, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης παρακολούθησε τις εργασίες κατεδάφισης και σε δηλώσεις του τόνισε: «Με ικανοποιητικούς ρυθμούς, προχωράμε τις εργασίες ανάδειξης μιας πανέμορφης πλατείας, αλλά και ενός ιστορικού Ιερού Ναού, που βρισκόταν – κατά κάποιο τρόπο – εγκλωβισμένος. Στόχος μας είναι να αποκτήσει η Τύλισο μια πλατεία αντάξια της ιστορίας και της φυσικής της ομορφιάς και είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα το καταφέρουμε».

Για τη συνολική ανάπλαση της πλατείας, έχει ήδη κατατεθεί προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ώριμη μελέτη με ολοκληρωμένη πρόταση, προϋπολογισμού 815 χιλ. ευρώ, η οποία και βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook