«Συναυλία αλληλεγγύης μέσα σε καιρούς βαρβαρότητας» χαρακτήρισε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος τη συναυλία που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης (περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου) και θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 αύριο το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Αστόρια», μέρος των εσόδων της οποίας θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της «Ηλιαχτίδας», η παρουσία της οποίας αποτελεί μια ηθική χειρονομία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ευχαρίστησε την «Ηλιαχτίδα» και τους συντελεστές της συναυλίας: Θάνο Μικρούτσικο, Ρίτα Αντωνοπούλου και συγκρότημα «Αρμός», που- όπως εύστοχα σημείωσε ο μουσικοσυνθέτης- θα εμφανιστούν επί «ίσιοις όροις» πάνω στη σκηνή.

Ο κ. Κουκιαδάκης εξέφρασε την πεποίθησή του για το αδιαχώρητο της αυριανής συναυλίας και αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Μικρούτσικου, για διοργάνωση μιας μεγαλύτερης συναυλίας μέσα στο καλοκαίρι, που όλα τα έσοδά της θα διατεθούν για την «Ηλιαχτίδα» ή άλλο σκοπό στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εποχή μας.

Της συνέντευξης τύπου προηγήθηκε συνάντηση του κ. Μικρούτσικου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού, καθώς επίσης και η αυριανή δράση αλληλεγγύης της ΠΕ Ηρακλείου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης εξήρε το έργο του Θ. Μικρούτσικου και επεσήμανε: «Έχω συνδέσει την πορεία της ζωής μου με τη μουσική Μικρούτσικου και τον συγχαίρω για το γεγονός ότι δίνει τη δυνατότητα σε νέα συγκροτήματα («Αρμός») να δείξουν τη δουλειά τους.»

Από την πλευρά της η Μαρία Ευστρατίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και τους συντελεστές της συναυλίας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους στόχους του Συλλόγου.

Σκοπός της «Ηλιαχτίδας» είναι η ηθική, υλική και ψυχολογική βοήθεια των παιδιών με νεοπλασία και των οικογενειών τους.

Υπενθυμίζεται ότι η «Ηλιαχτίδα» έχει συμβάλλει στην κατάλληλη διαμόρφωση και τον πλήρη εξοπλισμό δύο θαλάμων για μεταμόσχευση στην Παιδιατρική Κλινική Αιματολογίας – Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς και στην αγορά μηχανήματος σταδιακής κατάψυξης, που είναι απαραίτητο για την επεξεργασία των μοσχευμάτων.
Επίσης σε φάση αποπεράτωσης βρίσκεται η ανέγερση ξενώνα, ο οποίος θα φιλοξενεί τις οικογένειες των παιδιών με νεοπλασία που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ.

Ο κ. Μικρούτσικος έπλεξε το εγκώμιο της Κρητικής μουσικής την οποία χαρακτήρισε βασικό πυλώνα της Ελληνικής παράδοσης, μαζί με την Ήπειρο και τον Πόντο. «Πολλοί Κρητικοί λυράρηδες και καλλιτέχνες τα τελευταία πενήντα χρόνια έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη διατήρηση αυτής της παράδοσης. Όμως μαζί με αυτά, ο Αρμός έχει πάει την Κρητική μουσική και δυο τρία βήματα παραπέρα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τους συνάντησα για πρώτη φορά το 2009 και έκτοτε μ’ εκπλήσσουν συνεχώς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μικρούτσικος.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τη Ρίτα Αντωνοπούλου ως την καλύτερη ερμηνεύτρια της δεκαετίας και τόνισε ότι η αυριανή συναυλία είναι ευκαιρία ν’ αναδείξουν τη δουλειά τους και ο ίδιος και η Αντωνοπούλου και το συγκρότημα «Αρμός».

Εκ μέρους του συγκροτήματος μίλησε ο Αποστόλης Ξυριτάκης, που δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για δύο λόγους: αφενός θα συμπράξουμε μ’ ένα μεγάλο μουσικοσυνθέτη και μια σημαντική ερμηνεύτρια και αφετέρου θα συνδράμουμε στην οικονομική ενίσχυση της Ηλιαχτίδας».

Η τιμή εισόδου είναι συμβολική, μόλις στα 10 ευρώ, και προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται μέσω του δισκοπωλείου «ΑΕΡΑΚΗΣ», και του βιβλιοπωλείου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ».
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6944887773 και 6973320403.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook