Στους 12 έφτασαν οι νεκροί από πλήγματα αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Υεμένη από τις 24 Δεκεμβρίου, καθώς χθες, σε μία νέα επίθεση, έχασαν τη ζωή τους άλλα τρία άτομα που, κατά την Ουάσινγκτον, ήταν μέλη της Άλ Κάιντα.

Η χθεσινή επίθεση, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ράντα της επαρχίας Μπάιντα, περίπου 170 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Σανάα, είχε στόχο τον Μούκμπελ Άμπαντ, τον τοπικό επικεφαλής της οργάνωσης, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με δύο συντρόφους του, όπως γνωστοποίησε φύλαρχος της περιοχής.

Ο Άμπαντ ήταν κουνιάδος του Τάρεκ αλ Ντάχαμπ, ενός διοικητή της αλ Κάιντα ο οποίος μαζί με τους άνδρες του είχε θέσει για μικρό χρονικό διάστημα υπό τον έλεγχό του την Ράντα τον Ιανουάριο του 2012, προτού εκδιωχθεί από την πόλη από φυλές της περιοχής και στη συνέχεια σκοτωθεί.

Στις 29 Δεκεμβρίου τρεις φερόμενοι μαχητές της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην ίδια περιοχή.

Στις 24 Δεκεμβρίου, δύο φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης, ένας Υεμενίτης και ένας Ιορδανός, έχασαν επίσης τη ζωή τους στην επαρχία Μπάιντα ,όταν μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε πυραύλους εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαιναν.

Εξάλλου την ίδια ημέρα τέσσερα ακόμη φερόμενα ως μέλη της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν από τρεις πυραύλους που έπληξαν τρεις μοτοσικλέτες με τις οποίες κυκλοφορούσαν στην πόλη Σεχρ, στην επαρχία Χαντραμούτ της Υεμένης.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook