Η επιβράδυνση των απολύσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2013 καταγράφεται σΟ δείκτης των προοπτικών απασχόλησης εμφάνισε άνοδο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα παραμένει αρνητικό.

Ενα ακόμη δύσκολο τρίμηνο για την αγορά εργασίας αναμένουν οι Ελληνες εργοδότες, σύμφωνα με αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας. Ωστόσο, παρότι ο δείκτης των προοπτικών απασχόλησης διατηρεί το αρνητικό του πρόσημο για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο, ο ρυθμός των απολύσεων δείχνει να επιβραδύνεται, ενώ ενισχύονται οι προοπτικές απασχόλησης σε πέντε απο τους εννέα τομείς της ελληνικής οικονομίας σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο όσο και ε έρευνα της ManpowerGroup. με το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Το 9% των εργοδοτών αναμένει αύξηση των ατόμων που απασχολεί, ενώ το 25% εκτιμά ότι θα μειωθεί, και το 66% δεν περιμένει καμία μεταβολή. Οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2013 εμφανίζουν αρνητικό πρόσημο, που διαμορφώνεται στο 16%.

Οι εργοδότες της Βόρειας Ελλάδας εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι από την έναρξη της έρευνας του δευτέρου τριμήνου του 2008. Οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης είναι αρνητικές, αλλά κινήθηκαν με μικρότερο ποσοστό.

ethnos.gr