Η επιβράδυνση των απολύσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2013 καταγράφεται σΟ δείκτης των προοπτικών απασχόλησης εμφάνισε άνοδο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα παραμένει αρνητικό.

Ενα ακόμη δύσκολο τρίμηνο για την αγορά εργασίας αναμένουν οι Ελληνες εργοδότες, σύμφωνα με αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας. Ωστόσο, παρότι ο δείκτης των προοπτικών απασχόλησης διατηρεί το αρνητικό του πρόσημο για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο, ο ρυθμός των απολύσεων δείχνει να επιβραδύνεται, ενώ ενισχύονται οι προοπτικές απασχόλησης σε πέντε απο τους εννέα τομείς της ελληνικής οικονομίας σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο όσο και ε έρευνα της ManpowerGroup. με το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Το 9% των εργοδοτών αναμένει αύξηση των ατόμων που απασχολεί, ενώ το 25% εκτιμά ότι θα μειωθεί, και το 66% δεν περιμένει καμία μεταβολή. Οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2013 εμφανίζουν αρνητικό πρόσημο, που διαμορφώνεται στο 16%.

Οι εργοδότες της Βόρειας Ελλάδας εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι από την έναρξη της έρευνας του δευτέρου τριμήνου του 2008. Οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης είναι αρνητικές, αλλά κινήθηκαν με μικρότερο ποσοστό.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook