Τους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλλει την παραίτησή του από την εκπομπή της ΝΕΤ που παρουσιάζει η Ανθή Σαλαγκούδη και ο Γιάννης Δάρρας εξηγεί ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα την Τετάρτη θεώρησε πως η θέση που του έδωσαν στην εκπομπή δεν ήταν σωστή για αυτόν. Η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Πριν μερικές εβδομάδες με κάλεσαν να συμμετάσχω στην εκπομπή 136 της ΝΕΤ. Μια πολλά υποσχόμενη εκπομπή κυρίως δημοσιογραφικού χαρακτήρα με εμπλεκόμενη ολίγη μαγειρική. ισως δεν κατάλαβα καλά τι ακριβώς μου προτείνανε, αλλά βλέποντας τις πρώτες πρόβες ομολογώ ότι δεν μου άρεσε διόλου.

Θεώρησα ότι η θέση που μου έδωσαν στην εκπομπή δεν ήταν η σωστή για μένα.Ετσι αποφάσισα να μην συνεχίσω και να υποβάλλω την παραίτησή μου η οποία και έγινε δεκτή αμέσως. Εύχομαι ολόψυχα τόσο στην Ανθή Σαλαγκούδη όσο και στον Γιάννη Δάρρα να έχουν κάθε επιτυχία στη δουλειά τους και στην δημοσιογραφική ομάδα να βρει τον δρόμο της. Η τελευταία μέρα συμμετοχής μου ήταν η 28 Δεκεμβρίου 2012»

Με νέο σημείωμα στην ιστοσελίδα του και τίτλο «Ας τελειώνουμε» ο παρουσιαστής επανέρχεται και πάλι την Πέμπτη στην είδηση της αποχώρησής του από την εκπομπή της ΝΕΤ και δηλώνει ενοχλημένος για τις διαστάσεις που πήρε.

«.. Έχοντας ξεκινήσει η πιο δύσκολη χρονιά της κρίσης για την πατρίδα μας και όντας όλοι μας κάτω από προσπάθειες επιβίωσης, πολλά μέσα Μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, τηλεοπτικές εκπομπές, ασχολούνται μετ' επιμονής έως σημείο ενοχλήσεως με τη διακοπή συνεργασίας μου με την εκπομπή 136 και που χωρίς να έχουν καμία, από κανέναν, συγκεκριμένη πληροφορία ισχυρίζονται αναληθή πράγματα.

Ότι τσακώθηκα με την Ανθή Σαλαγκούδη και ότι λογοφέραμε, πράγμα το οποίο είναι εντελώς αναληθές. Και την Ανθή Σαλαγκούδη και τον Γιάννη Δάρρα τους συμπαθώ πολύ και κοιτάω με μεγάλη τρυφερότητα την αγωνία τους να μπουν στον χώρο της τηλεόρασης. Έχουμε γίνει φίλοι και οπωσδήποτε αν μπορώ σε κάτι να βοηθήσω στο μέλλον θα το κάνω ευχαρίστως και στους δύο.

Ο λόγος της αποχώρησής μου είναι καθαρά προσωπικός και βασίζεται σε προσωπικές μου εκτιμήσεις άλλων θεμάτων. Όσον αφορά στην πιθανότητα να κάνω δική μου εκπομπή είτε στην ΕΤ 3 είτε στην ΝΕΤ είναι μικρές. Σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να υποβληθεί αίτηση και να εγκριθεί από μια σειρά επιτροπών καταλήγοντας στην διαφάνεια και στη συνέχεια να υπογραφούν συμβόλαια με τους παραγωγούς για να ανατεθεί το έργο.

Τίποτα απ' όλα αυτά δεν έχει συμβεί ούτε στην Αθήνα, ούτε στη Θεσσαλονίκη. Είμαι δε σίγουρος ότι κάποιος θα βρεθεί, εάν προχωρήσουν, να τα σταματήσει. Οι δικλίδες ασφαλείας που μπήκαν στην κρατική τηλεόραση η οποία είναι η μόνη που μπορεί να επιβιώσει θα της φέρουν πολλές δυσκολίες στο ποιοτικό πρόγραμμα.

Η τελευταία φορά που βγήκα στην τηλεόραση ήταν ο Ιανουάριος του 2011 όταν έκλεισε ο κύκλος της εκπομπής TOP CHEF απ' όπου διατηρώ τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τη συνεργασία, όσο και για την οργάνωση του ΑΝΤ1. Έκτοτε υπέβαλλα πολλές προτάσεις σε διάφορα κανάλια οι οποίες δεν έγιναν ποτέ δεκτές, μερικοί μάλιστα ζητούσαν να φέρω και σπόνσορες, πράγμα το οποίο δεν γνωρίζω να κάνω. Πριν λίγες εβδομάδες δέχτηκα την πρόταση για την εκπομπή 136 που όμως η συνεργασία δεν ευοδώθηκε. Δεν υπάρχουν ίντριγκες, δεν υπάρχουν πονηριές, δεν υπάρχει τίποτα κάτω από το τραπέζι.

Θα ήθελα όσοι δημοσιογράφοι διαβάσουν αυτό το κείμενο να μην με ξαναενοχλήσουν ποτέ πια, εκτός εάν θέλουν να τους μιλήσω για άλλα πράγματα, για τα όνειρα, για τους αγγέλους, τα μακρινά ταξίδια, την αγριεμένη Κεντρική Αφρική, τη γλυκύτητα των ανθρώπων της Σοβιετικής Ένωσης και τα κύματα του Ωκεανού στον Καναδά.

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία και ό,τι επιθυμείτε».

radar.gr