Νέους υπόπτους καλούν οι οικονομικοί εισαγγελείς – Υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας κατέθεσαν χθες δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με τους οικονομικούς εισαγγελείς να αναζητούν νέους υπόπτους που θα ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση.

Οι κκ Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης αναζητούν στα πρόσωπα του γραφείου του πρώην υπουργού οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να οδηγήσει στο χαμένο USB και τον τρόπο που έγινε η αντιγραφή των ονομάτων από το πρωτότυπο CD.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς εκτιμούν ότι οι στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού γνωρίζουν για τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ, ποιος έσβησε τα ονόματα από μέσα και κυρίως που βρίσκεται το «στικάκι» στο οποίο έγινε αντιγραφή των στοιχείων.

Η εισαγγελική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα της υπόθεσης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τα ξαδέρφια του κ. Παπακωνσταντίνου να ετοιμάζονται να βρεθούν ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων.

Οι συγγενείς του πρώην υπουργού, τα ονόματα των οποίων είχαν αφαιρεθεί από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν κληθεί να καταθέσουν – ίσως και σήμερα – ως ύποπτοι για την αλλοίωση, αλλά και για το πώς βρέθηκαν εκεί τα ονόματά τους.


Κατέθεσαν δύο στενοί συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου

Κάτω από άκρα μυστικότητα κατέθεσαν δύο από τους στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στους οικονομικούς εισαγγελείς για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ .

Οι οικονομικοί εισαγγελείς προσπαθούν να εξακριβώσουν το οργανόγραμμα του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών, δεδομένου ότι ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ότι είχε δώσει τη λίστα για φύλαξη στο γραφείο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο μάρτυρες – εκ των οποίων η μία γυναίκα – ρωτήθηκαν ποιος μετέτρεψε τα αρχεία της λίστας από το CD (μορφή Excel), που είχε παραδοθεί σε USB και αν γνωρίζουν ποιος έδωσε την εντολή για την αφαίρεση των τριών ονομάτων που περιέχονταν στη λίστα.

Σε περίπτωση που βρεθεί το πρόσωπο που αφαίρεσε τα ονόματα ή το πρόσωπο που έδωσε την εντολή να σβηστούν, τότε θα ακολουθήσει ποινική δίωξη.

Στην Αθήνα ο Παπακωνσταντίνου

Ο πρώην υπουργός, μετά από ολιγοήμερες διακοπές στην Ολλανδία, επέστρεψε στην Αθήνα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή και σύμφωνα με πληροφορίες θα καταγγείλει σκευωρία σε βάρος του.

Ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας έχει αρνηθεί ότι είχε οποιοδήποτε κίνητρο για να αλλοιώσει τη λίστα και τονίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει η «πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook