Για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο του Δημοτικού Διαμερίσματος Γουβών, απάντησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου μετά από κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως αναφέρεται στην Απάντηση του Υπουργείου, πραγματοποιήθηκε φέτος η 1η φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών μουσικών ειδικεύσεων στα Μουσικά Σχολεία και αμέσως μετά τις πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών στα γενικά σχολεία. Έτσι προσελήφθησαν 248 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου για τα Μουσικά Σχολεία, από τους οποίους οι 5 ήταν για το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.

Επιπλέον ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες διάθεσης πιστώσεων για την πρόσληψη εμπειροτεχνών στο υποχρεωτικό παραδοσιακό όργανο «ταμπουρά», για διδασκαλία 20 ώρες/εβδομάδα. Όσον αφορά στη στελέχωση των Καλλιτεχνικών Σχολείων, με Υπουργική Απόφαση στις 3 Δεκεμβρίου 2012 με θέμα «την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, εξειδικευμένου στους τομείς του Θεάτρου-Κινηματογράφου, Κλασσικού και Σύγχρονου χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2012-13», οπού κυρώθηκε ο αξιολογικός πίνακας, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει προβεί στην πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου. Τέλος έχει καλυφθεί το κενό σε εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 02 Φιλολόγων.

Όπως τόνισε ο Ηρακλειώτης Βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης: «είναι ύψιστο καθήκον και χρέος μας να εξασφαλίσουμε ακόμα και σε αυτή την περίοδο ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης για τη νέα γενιά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook