Όλες πλένουμε το πρόσωπό μας και ξεκινούμε θεωρώντας δεδομένο ότι γνωρίζουμε καλά πόσο σημαντικό είναι αυτό. Όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που η χρήση λάθος προϊόντων ή τεχνικών μας οδηγούν σε άσχημα -εμφανισιακά- αποτελέσματα.

Αφαίρεσε πρώτα το μακιγιάζ

Αν χρησιμοποιείς τονωτική λοσιόν με κάποιο βαμβάκι για να απομακρύνεις το μακιγιάζ αφού έχεις πρώτα πλύνει το πρόσωπό σου, τότε δυστυχώς, μάθε ότι τα κάνεις ανάποδα. Η ενδεδειγμένη σειρά είναι η… ανάποδη.

Συγκεκριμένα θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσεις ένα μη λιπαρό καθαριστικό μακιγιάζ για να απομακρύνεις καλά το όποιο μέικ απ, κονσίλερ ή αντιηλιακό έχεις φορέσει.

Αφού το κάνεις αυτό, τότε προχωράς στο κανονικό πλύσιμο.

Θυμήσου ότι το τόνερ δεν υπάρχει για να αφαιρεί το μέικ απ, αλλά για να κλείνει τους πόρους και να ισορροπεί το pH του δέρματος.

Διάλεξε το σωστό καθαριστικό

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σωστός τρόπος για να πλύνει κανείς το πρόσωπό του εξαρτάται ολοκληρωτικά από το είδος του δέρματος.

Έτσι, τα κανονικά έως και λιπαρά δέρματα (χωρίς προβλήματα ακμής, όμως) χρειάζονται ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ ή α-υδροξυλίου ή μια ειδική βούρτσα για να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα.

Για τα πιο ευαίσθητα, ξηρά πουδέρματα έχουν ανοιχτούς πόρους δεν πρέπει να βγάζει πολύ… σαπουνάδα.

Θυμήσου ότι το χειμώνα καλό είναι να χρησιμοποιείς λιγότερο υγρό καθαριστικό καθώς το δέρμα ξηραίνεται έτσι και αλλιώς.

Το τρίψιμο δεν κάνει πάντα καλό

Μήπως παρα-χρησιμοποιείς το ειδικό γάντι για σκραμπ; Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η υπερβολή δεν κάνει ποτέ καλό και σε τίποτα. Έτσι και στην περίπτωση της πίεσης που ασκείται με το ειδικό γάντι (ή το λίφι).

Όσο πιο πολύ τρίβεις, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να ερεθιστεί περισσότερο το δέρμα και να γίνει πολύ πιο κόκκινο από το κανονικό.

Μη βιάζεσαι

Το πλύσιμο του προσώπου είναι ακριβώς όπως αυτό των δοντιών. Αν το κάνεις σε λιγότερο από ένα λεπτό, τότε δεν το κάνεις καλά.

Οι περισσότερες γυναίκες με κανονικό, ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα χρειάζονται να καθαρίζουν το πρόσωπό τους μόνο μία φορά τη μέρα και αυτή το βράδυ.

Το πρωί -αν το δέρμα δεν είναι λιπαρό- ένα απλό πλύσιμο με νερό και ίσως λίγο τονωτική λοσιόν, έτσι για να ανοίξουν τα μάτια είναι υπέρ αρκετά.

womenonly.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook