Φωτιά στα σπίτια (και τα μπατζάκια) του Φώτη Μπόμπολα στο χωριό Ασφένδου στα Σφακιά, φωτιά που ανακάλυψαν σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής (δείτε εδώ).

Ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι ο εμπρησμός έγινε πριν από δύο ημέρες, ενώ σήμερα έγινε γνωστό στις αρχές, καθότι το χωρίο δεν κατοικείται κατά την χειμερινή περίοδο.

Στόχος των εμπρηστών, οι οποίοι εκτός του ότι έβαλαν φωτιά και πυροβόλησαν τα σπίτια, ήταν να περάσουν ένα μήνυμα γράφοντας στους τοίχους την λέξη «ΓΕΡΜΑΝΟΠΡΟΔΟΤΙ», κάνοντας βέβαια το ίδιο ορθογραφικό λάθος και στις τρείς περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γραφή έγινε με σταθερό και ήρεμο χέρι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας.

Επίσης οι δράστες ήταν απόλυτα προσεκτικοί, όπως θα δείτε στην φωτογραφία παρακάτω, αφού είδαν ότι δεν τους χωρούσε ο τοίχος του σπιτιού του Φ. Μπόμπολα και για να μην επεκταθούν στο διπλανό τοίχο που ανήκει σε άλλον ιδιοκτήτη, αναγκάστηκαν να κόψουν την λέξη και να συνεχίσουν από κάτω.

\"\"

Επαγγελματική δουλειά και με γνώση!

Ωστόσο μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά και αναφέρομαι στο καμένο σπίτι του Αντιδημάρχου Μ. Χιωτάκη, του οποίου επίσης το σπίτι πυροβόλησαν και έκαψαν και ούτε αυτός γλύτωσε τον χαρακτηρισμό του \”Γερμανό…\”

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φώτης Μπόμπολας έχει αποκτήσει στενούς δεσμούς με την περιοχή εδώ και 2-3 χρόνια, αγοράζοντας τα δύο σπίτια και ανακαινίζοντας τα. Οι επισκέψεις του ήταν τακτικές, έκανε βάφτιση, ενώ είχε δώσει χρήματα για να ανακαινίσουν οι κάτοικοι την εκκλησία.

Πάνε βέβαια αυτά, δεν νομίζω να ξαναπατήσει ο άνθρωπος στην περιοχή, ούτε καν στην Κρήτη.

Γιάν. Ξ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook