Αμερικανοί ειδικοί πράκτορες εντόπισαν 123 θύματα κυκλώματος παιδικής εκμετάλλευσης κατά τη διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης, διάρκειας πέντε εβδομάδων, σε όλον τον κόσμο, η οποία καρποφόρησε στη σύλληψη 245 υπόπτων στις ΗΠΑ και το εξωτερικό, ανακοίνωσαν χθες κυβερνητικές πηγές.

Πράκτορες της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) ξεδίπλωσαν την επιχείρηση \”Ηλιοτρόπιο\” για τη διάσωση των παιδιών-θυμάτων και τη σύλληψη των παραγωγών και διακινητών του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε στις ΗΠΑ και σε άλλες έξι χώρες και αναφερόταν σε εκμετάλλευση παιδιών ηλικίας έως και 2 έτων.

\”Η επιχείρηση αυτή είναι εν κατακλείδι μία εξιστόρηση της διαστροφικής, διαβρωτικής και βίαιης εκμετάλλευσης παιδιών, πολύ μικρών παιδιών, προκειμένου να κορέσουν τους σκοτεινούς πόθους μίας ομάδας αρρωστημένων ενηλίκων\”, επεσήμανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τζον Μόρτον.

\”Η ζοφερή πραγματικότητα είναι πως η διαδικτυακή εκμετάλλευση των παιδιών αποτελεί μία άκρως ρεαλιστική πτυχή της μοντέρνας ζωής και εξαπλώνεται σε όλο το μήκος και πλάτος του κόσμου, πλέον σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα\”, συμπέρανε ο ίδιος.

Οι πράκτορες της ICE διέσωσαν 44 παιδιά από τα ‘νύχια’ των εκμεταλλευτών τους. Η πλειονότητα από τα 123 θύματα του κυκλώματος ήσαν από τις ΗΠΑ, όμως πολλές δεκάδες προέρχονταν κι από ξένες χώρες.

Ο Μόρτον δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιες είναι οι ξένες χώρες που εμπλέκονται στην επιχείρηση, αρκέσθηκε όμως να προσθέσει πως πολλές από τις συλλήψεις υπόπτων πραγματοποιήθηκαν και στο Μεξικό.

\”Το πρόβλημα της παιδικής εκμετάλλευσης μετά βίας περιορίζεται στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Σχεδόν κάθε υπόθεση που αγγίζουμε και ερευνούμε εμπεριέχει και μία πολύ ισχυρή έξωθεν των θυρών συνιστώσα\”, υπογράμμισε ο Μόρτον.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook