Σάλο προκαλούν στην Κύπρο οι εικόνες της πρέσβειρας της Αιγύπτου την ώρα που χαστουκίζει Κύπρια αστυνομικό στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Το περιστατικό συνέβη στις 29 Δεκεμβρίου όταν η πρέσβειρα της Αιγύπτου προσπάθησε να συνοδεύσει συγγενείς της μέχρι την αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου.

Όταν μία γυναίκα της κυπριακής αστυνομίας προσπάθησε να της εξηγήσει ότι η επιθυμία της ερχόταν σε αντίθεση με τους κανονισμούς της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας η Μένα Μοχρούς «εξερράγη» και την χαστούκισε.

Ακολούθησαν σκηνές εντάσεις με τους αστυνομικούς να μεταφέρουν άρον-άρον την Αιγύπτιο διπλωμάτη στο γραφείο του Αρχιλοχία. Εκεί φέρεται να συνέχισε την αντιπαράθεση και αντί να εξηγήσει γιατί επιτέθηκε στην αστυνομικό τράβηξε τα μαλλιά και εξύβρισε τον αρχιλοχία.

Το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που έφερε στη δημοσιότητα το Sigmalive προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας ζήτησε έρευνα για το περιστατικό, ενώ η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή εξέφρασε τη λύπη της και απολογήθηκε δημόσια για την μεταχείριση που υπέστη η πρέσβειρα.

Αντίθετα ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ) εμφανίζεται έντονα ενοσχημένος για την συμπεριφορά της Αιγύπτιας διπλωμάτη και αναμένεται να προχωρήσει σε ιδιωτική/ποινική ή πολιτική αγωγή εναντίον της.

Ο πρόεδρος του ΣΑΚ, Ανδρέας Συμεού είπε στο Sigmalive ότι κατά το παρελθόν Ελληνοκύπριοι αστυνομικοί, μέλη της φρουράς της πρέσβειρας είχαν παραπονεθεί για απρεπή συμπεριφορά από την ίδια, με αναφορές για φωνές και ύβρεις σε βάρος τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Συμεού, είχαν αποστείλει σχετική ενημερωτική επιστολή στον Αρχηγό του Σώματος, ο οποίος, ωστόσο, δεν έκανε καμία κίνηση. «Ο αρχηγός έπρεπε να ενημερώσει το Προεδρικό και το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά, αλλά δεν το έπραξε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΑΚ.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook