Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Attica Bank επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για επιβεβαίωση ή διάψευση σχετικών δημοσιευμάτων.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το Ν. 3601/2007 οποιεσδήποτε σχετικές διαδικασίες (συνεπώς και η συμμετοχή σε αυτές) είναι απόρρητες και απαγορεύεται ρητά η παροχή ή δημοσίευση κάθε πληροφορίας για αυτές. Κατά τα λοιπά, και λαμβάνοντας υπόψη την προτεραιότητα της εν εξελίξει δημόσιας πρότασης της ΕΤΕ προς τους μετόχους της Τράπεζας Eurobank Ergasias, το ενδιαφέρον της Τράπεζας για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπό προϋποθέσεις, δεν έχει παύσει, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Eurobank, επιβεβαιώνοντας ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται, υπό προϋποθέσεις, για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το καταρχάς ενδιαφέρον της για το ΤΤ είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα η Alpha Bank, ενώ ενδιαφέρον «για συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία» εξέφρασε και η Attica Bank.

Tων ανακοινώσεων προηγήθηκε δημοσίευμα του Reuters, το οποίο, επικαλούμενο τραπεζική πηγή, ανέφερε ότι τρεις από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (ΕΤΕ, Alpha, Eurobank) καθώς και η μικρότερη ανταγωνίστριά τους Attica Bank κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές για το υγιές κομμάτι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ώς το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου που προβλέπει τη διάσπαση και την απόκτηση του «καλού» Τ.Τ. από άλλη τράπεζα.

Σύμφωνα με την έκθεση ανακεφαλαιοποίησης, το Τ.Τ. χρειάζεται 3,74 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του στο τέλος του 2014. Η τράπεζα είχε ζημίες από το PSI ύψους 3,44 δισ. ευρώ, με προβλέψεις για το PSI 566 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμώμενες ζημίες από πιστωτικό κίνδυνο υπολογίστηκαν στο 1,48 δισ. ευρώ, με τις σχετικές προβλέψεις να φθάνουν το 1,28 δισ. ευρώ.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook