Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (δείτε εδώ) αναφορικά με τη φερόμενη σύναψη τραπεζικού δανείου ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (τηλεοπτικός σταθμός MEGA) προέβη η εταιρεία, αντιτείνοντας πως το πραγματικό μέγεθος του δανείου που εξασφάλισε δεν υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ:

Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα…

Το δάνειο (από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχτηκαν μόνον 8,5 εκατομμύρια -με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών.

Οι τράπεζες, μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν.

Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Πυρά κατά του MEGA εξαπέλυσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, πραγματοποιώντας παρεμβολή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε το MEGA πως αρνήθηκε να διαβάσει την πλήρη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων που προέβαλε, συμπληρώνοντας ότι η ανακοίνωση δεν απαντά στο ερώτημα της Κουμουνδούρου για το «βασικό μέτοχο» του καναλιού της Μεσογείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook