Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, γιατροί και μέλη του ΠΑΜΕ.

Αυτή την ώρα, είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια, τα Προπύλαια και το Σύνταγμα.

Γιατροί και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στις 12:30 στα Προπύλαια και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή. Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε νωρίτερα από την Ομόνοια και αναμένεται να ενωθεί με αυτή των γιατρών και των εκπαιδευτικών.

Οι γιατροί του ΙΚΑ διαμαρτύρονται, για την επερχόμενη ένταξη στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας των ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ. Στην απεργία συμμετέχουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν τήρηση της κλαδικής συμφωνίας και αντιδρούν στις περικοπές και τις συγχωνεύσεις. Για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία, έχει προκηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία στην περιφέρεια και 5ωρη στάση εργασίας σε Αθήνα – Πειραιά από 10 π. μ. – 3 μ. μ., με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π. μ. μπροστά στο υπ. Υγείας.

Από την πλευρά τους, δάσκαλοι και καθηγητές, αντιδρούν στις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων και στο ενδεχόμενο να θιγούν οι αποδοχές τους, καθώς και τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook