Σε μία συνέντευξη - ποταμό που παραχώρησε στο περιοδικό "Life & Style", η Ελένη Μενεγάκη άνοιξε την καρδιά της.

"Τον Γιάννη τον γνώρισα στα 27 μου χρόνια. Τον ερωτεύτηκα και τον αγάπησα πολύ. Ήμουν σίγουρη ότι είναι ο άντρας με τον οποίο μπορώ να ζήσω για όλη μου τη ζωή, να δημιουργήσω οικογένεια.

Για αυτό τον λόγο άλλωστε ξεκίνησε ο γάμος μας. Ζήσαμε μαζί 13 χρόνια, πολύ όμορφα χρόνια, επαναλαμβάνω με τα προβλήματα που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι που αποκτά σε σύντομο διάστημα τρία παιδιά, που εργάζονται και οι δύο σε πολύ απαιτητικές δουλειές, στις οποίες δίναμε πολύ χρόνο και ενέργεια.

Φτάσαμε σε ένα σημείο που χάσαμε κάποια κομμάτια. Έτσι ήρθε το τέλος. Μη με ρωτήσετε να πω κάτι άλλο, γιατί αυτό αφορά μόνον εμένα και τον Γιάννη. Κανέναν άλλο".

 

Η Ελένη Μενεγάκη έδωσε απαντήσεις και στην κριτική που της ασκήθηκε για το περίφημο δελτίο τύπου που εκδόθηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου του 2010. "Κατ'αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε είχαμε επικοινωνιολόγους ή ό,τι άλλο γράφτηκε, οι οποίοι μας συμβούλεψαν τι πρέπει να κάνουμε.
 
Με τον Γιάννη κρίναμε ότι έτσι έπρεπε να κινηθούμε, ακριβώς για να προλάβουμε όλες αυτές τις ανακρίβειες που θα μπορούσαν να διοχετεύονται από τα ΜΜΕ και να δώσουμε μια απάντηση οι ίδιοι για αυτό που μας συμβαίνει.

 

Ο λόγος ήταν ένας και μοναδικός: Θέλαμε να προστατευθούν τα τρία μας παιδιά. Ετσι πιστεύαμε. Τώρα, εάν τελικά λειτούργησε διαφορετικά, αυτό δεν έχει να κάνει με εμάς.
 
Όσο κι αν αυτό το περίφημο δελτίο τύπου προκάλεσε σχόλια, πρέπει να πω ότι ακόμη και σήμερα δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο τρόπο".

Η παρουσιάστρια δεν δίστασε να μιλήσει και για τη νέα της σχέση με τον επιχειρηματία Μάκη Παντζόπουλο. "Όσοι ενδιαφέρονται για 'μένα νομίζω ότι μπορούν να διαβάζουν τα πάντα στο πρόσωπό μου.

 

Τους ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον, είμαι καλά, έχω ξαναβρεί τους ρυθμούς μου, έχω διευρύνει τα ενδιαφέροντά μου κάνω κι άλλα πράγματα που με ευχαριστούν, έκανα φίλους που έχουν τελείως διαφορετικά ενδιαφέροντα και τρόπο ζωής από εμένα και έχω έλθει κοντά σε απλά πράγματα που μπορεί και να κρύβουν την ουσία της ζωής".

Ποιοι όμως ήταν οι άνθρωποι που στάθηκαν στο πλευρό της τις πρώτες δύσκολες μέρες του χωρισμού και με ποιόν τρόπο την στήριξαν. Η Ελένη Μενεγάκη στη συνέντευξη της δίνει απαντήσεις και για αυτό ενώ τονίζει ότι ποτέ δεν κατέφυγε σε ψυχολογική υποστήριξη:
 
"Υπήρξαν γυναίκες που στάθηκαν κοντά μου, όπως η Νατάσα Θεοδωρίδου και την ευχαριστώ δημόσια για αυτό, είτε είναι μαμάδες από το σχολείο, που έβλεπαν την αγριότητα που επικρατούσε έξω από το σπίτι και μου έλεγαν για παράδειγμα, φέρε τα παιδιά στο σπίτι να παίξουν.
 
Υπήρξαν κι άλλες που κράτησαν μια διακριτική στάση που μου συμπεριφέρονταν σαν να μην είχε συμβεί κάτι, ακριβώς γιατί δεν θέλησαν να με ενοχλήσουν. Και αυτό στήριξη είναι".Όσο για το πως τα τρία παιδιά της έχουν δεχθεί την νέα πραγματικότητα η Ελένη Μενεγάκη σημειώνει: " Δεν θα μπορούσα να βρίσκομαι σε κανέναν "τρόπο ζωής" αν και τα παιδιά μου δεν είναι καλά με αυτόν τον τρόπο ζωής. Οταν εκείνα είναι καλά, είμαι κι εγώ καλά. Μαζί προχωράμε στη σημερινή πραγματικότητα"

Η Ελένη Μενεγάκη έκανε και μία αποκάλυψη την οποία ελάχιστοι γνώριζαν και έδωσε μία ακόμα απάντηση σε όσους την κατηγόρησαν ότι προχώρησε σε τρίτη εγκυμοσύνη λίγο πριν από το διαζύγιο:

"Τρεις μήνες πριν να γίνει η σύλληψη της Βαλέριας είχα άλλη μια εγκυμοσύνη που δεν την γνωρίζατε, η οποία δεν προχώρησε γιατί απέβαλα στον τρίτο μήνα.

Εμείς θέλαμε να κάνουμε και άλλο παιδί. Η Βαλέρια είναι ένα παιδί αγάπης", υπογράμμισε.

real