Παρακολουθώντας από καθαρή περιέργεια (για να μην παρεξηγούμαστε) την δραστηριότητα της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Χανίων δεν μπορώ παρα να ανασύρω από την λήθη εκείνες τις νομαρχιακές επιτροπές της δεκαετίας 80 και 90 όπου πραγματικά έλυναν και έδεναν σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Βέβαια δεν ήταν μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά στο ίδιο μοτίβο και η ΝΔ. Αυτά τα κομματικά όργανα, τα οποία δημιουργήθηκαν θεωρητικά σαν κύτταρα δημοκρατικής συμμετοχής έγιναν εργαλεία ρεβανσισμού και διαπλοκής. Στις νέες προσπάθεις ανασύστασης των νομαρχιακών επιτροπών και ειδικά του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε οι ντόπιοι κομματικοί εντολοδόχοι να είχαν πάρει το μήνυμα της κοινωνίας. Το μήνυμα εκείνο που λέει ότι:

• Πρέπει να πάνε στα σπίτια τους όλοι που είχαν συμμετοχή στην τοπική διακυβέρνηση τα τελευταία 20 χρόνια. Εγκάθετοι μισθοδοτούμενοι από διάφορες κομματικές θέσεις ήταν τα συστατικά της τοπικής διαπλοκής. Δεν πρέπει να ξαναδούμε στην τηλεόραση ή στον τύπο πιά αυτά τα πέντε – δέκα γνωστά πασοκικά πρόσωπα γιατί μας έχουν στοιχειώσει και λειτουργούν ανθρωποδιωκτικά.

• Να καθοριστεί ένα δημοκρατικό πλαίσιο συμμετοχής με υποχρεωτική εκπροσώπηση απ’ όλους τους εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους.

• Βαθιά αυτοκριτική και εντοπισμός αιτιών που οδήγησαν στην απομάκρυνση από την κοινωνία και την διαστρέβλωση της λειτουργίας της Νομαρχιακής Επιτροπής

• Διαδικασία αξιολόγησης των αποφάσεων και καθορισμό δικλείδων ασφαλείας για τη αποφυγή αντιδημοκρατικών και αντικοινωνικών ενεργειών.

• Τα κεντρικά όργανα του κόμματος να αποδέχονται τις τοπικές εισηγήσεις και παρεμβάσεις στα πλαίσια της εξαρτημένης αμφίδρομης επικοινωνίας.

Δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία πρέπει να αναθεωρήσουν τις διαδικασίες τους. Τα κόμματα είναι τα απαραίτητα συστατικά της πολιτειακής μας λειτουργίας και από εκεί ξεκινάει η δημοκρατία,  η κάθαρση αλλά και η ανάπτυξη του τόπου μας.

Οσον αφορά την νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά δεν μπορώ παρα να θυμηθώ το ανέκδοτο με την ξανθιά:

Λέει η μια ξανθιά στην άλλη στο τέλος της ταινίας:

-Ξύπνα ρε σε πήρε ο ύπνος.

Και λέει η άλλη:

-Καλά πες του ότι θα τον πάρω αργότερα.

Βιτρούβιος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook