Για φαινόμενα διαφθοράς και υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου πανεπιστημίου κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Παντής ο οποίος διώκεται ποινικά από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του κινητού τηλεφώνου iPhone που φέρεται να «δώρισε» με δαπάνες του Ιδρύματος σε ηθοποιό.

«Προκειμένου να προασπίσω τα συμφέροντα του δημόσιου πανεπιστήμιου και ιδιαίτερα του ΑΠΘ, χρειάστηκε να συγκρουστώ με φαινόμενα διαφθοράς και υπεξαίρεσης.

»Η σύγκρουση με εξέθεσε σε κινδύνους συκοφαντιών και ψευδών καταγγελιών από ενόχους.

»Ανέλαβα εξαρχής συνειδητά αυτούς τους κινδύνους και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου και το έργο του ΑΠΘ ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης» τονίζει στην ανακοίνωση του ο καθηγητής Γιάννης Παντής.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάμπρος Τσόγκας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του αντιπρύτανη του ΑΠΘ για το αδίκημα της απιστίας, σε βαθμό πλημμελήματος, και με απευθείας κλήση τον στέλνει να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμπεται και ο άλλοτε διευθυντής καταστήματος εμπορικών ειδών. Ο κ. Τσόγκας απήγγειλε σε βάρος του κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απιστία, απόπειρα εκβίασης κατ\’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση.

Το κατάστημα το διαχειρίζεται η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ, ενώ από αυτό φέρεται να αγοράστηκε το κινητό τηλέφωνο.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην εμπορικής διευθυντής του καταστήματος φέρεται, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, να εκβίαζε τις πρυτανικές αρχές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook