Διαρκής ενημέρωση

Πλοιάριο με 37 παρανόμους μετανάστες εντοπίστηκε στις 13:30 το μεσημέρι κοντά στο νησάκι της Ντία βόρεια και ανοιχτά του Ηρακλείου, ενώ ο προβληματισμός στις αρχές είναι έντονος καθώς το πλοιάριο αναχώρησε από Κρήτη γεγονός που γεννά υποψίες για την ύπαρξη κυκλώματος στο νησί που \”αναλαμβάνει\” τη μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Το περιστατικό αποκαλύφτηκε το πρωί μετά από κλήση βοήθειας στην Αστυνομία αλλοδαπού που επέβαινε στο μικρό σκάφος και με σπαστά Ελληνικά τούς εξηγούσε τι είχε συμβεί εκπέμποντας ταυτόχρονα SOS καθώς το πλοιάριο ήταν ακυβέρνητο ενώ ο καπετάνιος του το είχε εγκαταλείψει.

Το σκάφος που μετέφερε 35 άντρες, μια γυναίκα και ένα παιδί, εντόπισε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συμμετείχε στις έρευνες παράλληλα με σκάφη του λιμεναρχείου Ηρακλείου το οποίο είχε ενημερωθεί νωρίτερα για την ύπαρξη του συγκεκριμένου πλοιαρίου.

Πλωτό σκάφος του λιμεναρχείου Ηρακλείου αλλά και των Χανίων προσέγγισαν στο συγκεκριμένο σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το πλοάριο, και λίγο πριν τις 17:30 το οδήγησαν στην προβλήτα 6 του λιμένα Ηρακλείου όπου και έδεσε.

Στο σημείο μετέβησαν γιατροί που εξέτασαν τους επιβαίνοντες του σκάφους ενώ νωρίς το βράδυ ξεκίνησε η μεταφορά τους στα γραφεία των ναυτεργατών όπου θα διανυκτερεύσουν.

Αυτό που ανησυχεί τις αρχές είναι ότι το σκάφος, έχει ελληνικό νηολόγιο με έδρα τα Μάλια και ξεκίνησε από την Κρήτη με προορισμό την Ιταλία, κάτι που κάνει τις αρχές να μιλούν για ενδεχόμενο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών με έδρα το νησί.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook