Ολοκληρώθηκε η μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την οριστική απομάκρυνση από τη θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Οι 50 σύμβουλοι της παράταξης ψήφισαν και νικητής αναδείχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αποτελούσε και την επιλογή του Αντώνη Σαμάρα.

Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Θεοχάρη Αποστολίδη, αναμετρήθηκαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Διονύσης Ψωμιάδης. Ο κ. Τζιτζικώστας έλαβε 37 ψήφους και ο Διονύσης Ψωμιάδης 13.

«Ο Ψωμιάδης δεν τελείωσε»

Αιχμές εναντίον της ΝΔ και του υποψηφίου για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα άφησε ο έκπτωτος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της παράταξης του το μεσημέρι, λίγο πριν την εκλογή του νέου περιφερειάρχη.

Ο κ. Ψωμιάδης έκανε λόγο για «προδοσία» και «αχαριστία» τη ΝΔ απέναντι του λέγοντας πως στο παρασκήνιο λειτούργησε υπερ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα στον οποίο στη συνέχεια καταλόγισε «αλαζονεία» . Είπε ακόμη ότι ο ίδιος είχε το δικαίωμα να ορίσει ως διάδοχο του στην περιφέρεια τον αδελφό του Διονύση Ψωμιάδη.

Στην ομιλία του ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν απάντησε στις αιχμές Ψωμιάδη και τάχθηκε όπερ της ενότητας της παράταξης την οποία όπως είπε «θέλει να υπηρετήσει». Η διαδικασία της εκλογής του νέου περιφερειάρχη βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη.


real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook