Με χιόνια, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, βοριάδες και τσουχτερό κρύο θα γιορτάσουμε φέτος τα Θεοφάνεια, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής υπηρεσίας που κάνει λόγο για σταδιακή επιδείνωση του καιρού που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Στην Κρητη την Κυριακή των Θεοφανείων περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια παράλια και χιόνια στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις παραλιακές περιοχές από 11 έως 13 βαθμούς και στα ορεινά από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κρητικό και το Λιβυκό θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, με βαθμιαία ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και στα ανατολικά τμήματα πολύ θυελλώδεις.

Όσοι λοιπόν αποφασίσουν να βουτήξουν στο νερό στο καθιερωμένο έθιμο για να πιάσουν το σταυρό, θα πρέπει να είναι πολύ τολμηροί.

Αναλυτικά για κάθε νομό ο καιρός θα διαμορφωθεί ως εξής:

Ηράκλειο

Για την Κυριακή προβλέπονται βροχή και τοπικές καταιγίδες, με την θερμοκρασία στους 12 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους ως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με εκδήλωση καταιγίδας, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Χανιά

Στα Χανιά προβλέπεται βροχή, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχή, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Ρέθυμνο

Για αύριο Κυριακή 6/1, προβλέπονται βροχή και τοπικές καταιγίδες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με εκδήλωση καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Ιεράπετρα

Για αύριο Κυριακή 6/1, προβλέπονται βροχή και τοπικές καταιγίδες, με την θερμοκρασία στους 13 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με εκδήλωση καταιγίδας, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

με πληροφορίες από meteo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook