Ο Άγγελος Αναστασιάδης δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά όχι από το τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μακεδόνα τεχνικού:

«Έγινε ένα παιχνίδι πάρα πολύ καλό, ανοικτό με δυο ομάδες που ήθελαν να κερδίσουν το παιχνίδι και με πάρα πολλές φάσεις και στις δυο εστίες και πιστεύω ότι και οι δυο ομάδες δεν είναι ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα. Οπότε θα το θεωρήσω δίκαιο. Απλά εμείς είχαμε την ευκαιρία να προηγηθούμε και δεχθήκαμε ένα γκολ πάρα πολύ χαζό μπορώ να πω, από πάρα πολύ σοβαρά λάθη που κάναμε στο διάστημα εκείνο και θα μπορούσε ο ΠΑΣ εκείνο το διάστημα να βάλει κι άλλο γκολ, όπως μπορούσαμε κι εμείς να κάνουμε ένα γκολ ακόμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο για τα πρώτα 15 λεπτά ο ΠΑΣ ήταν πολύ καλύτερος από εμάς. Μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα στις κόντρα επιθέσεις, γιατί εμείς κάναμε πράγματα που δεν θέλω να ξαναδώ. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν καλύτερα για εμάς. Μπορούσαμε και είχαμε τις ευκαιρίες να πάρουμε το παιχνίδι. Αλλά όπως είπα και στην αρχή όλη η εικόνα του παιχνιδιού θα αδικούσε όποιον και να κέρδιζε ή να έχανε. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών γιατί είχαμε πάρα πολλά προβλήματα όλη αυτή την περίοδο και σε μια ομάδα που είναι καλύτερη από εμάς. Σας το έχω πει και από την Τετάρτη. Εμείς όμως μπορούμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα από αυτούς και θα κάνουμε αυτό. Θα γίνουμε καλύτερη ομάδα. Όχι από τα Γιάννινα, θα γίνουμε καλύτερη ομάδα γενικώς. Και γι’ αυτό είμαι ευχαριστημένος, γιατί προσπαθούμε ν’ αλλάξουμε κάποια πράγματα, τα οποία θα μας ταλαιπωρήσουνε. Να πω ότι η Παναγιά λόγω του ότι γνωρίζει τη συμπάθεια που έχω στα παιδιά στα άλλα τα αποδυτήρια δεν ήθελε να στεναχωρήσει κανένα σήμερα (σ.σ. Σάββατο). Έτσι ήθελε να το κάνει και δεν μπορούμε να πάμε κόντρα σε αυτήν. Ελπίζω όμως και πιστεύω ότι θα μας τα δώσει κάπου αλλού, γιατί η προσπάθεια γίνεται. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά αυτά. Μεγάλη εμπιστοσύνη, γιατί έχουν θέληση να μάθουν πράγματα και εγώ έμαθα να έχω και υπομονή και επιμονή και θα τα κάνω. Βέβαια λίγο θα μας βρίσουνε. Θα γίνει και αυτό. Εάν δεν μας βρίσουνε δεν θα πάμε καλά. Αυτό είναι δεδομένο. Αρχής γενομένης από σήμερα.»

Για το αν ενισχυθεί η ομάδα και πάρει κάποιον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά:

«Κοιτάξτε λίγο να σας πω κάτι. Δεν θα επαναλαμβάνομαι εγώ. Δεν μπορώ να επαναλαμβάνομαι. Που να τον βρούμε αυτόν τον παικταρά δηλαδή; Όλοι είναι κυνηγημένοι οι πιο πολλοί. Τον Δεκέμβριο μήνα οι περισσότεροι δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Μου έρχονται ξέρετε πόσοι που έχουν να παίξουν από τον Αύγουστο; Ή έχουν 35 λεπτά παιχνίδια στα πόδια τους. Άλλοι είναι με ενάμιση μήνα που είναι ρεπό. Είναι στις Άλπεις και κάνουνε σκι. Και θα έρθουν εδώ και τι θα κάνουμε; Θα θέλουμε ένα μήνα για να τους φτιάξουμε και θα πρέπει να βασιστούμε στα παιδιά τα δικά μας. Και αυτό θα κάνω. Θα μας βρίσετε όλους μας. Τι να κάνουμε; Έτσι έχουμε μάθει άλλα το Μάιο θα είμαστε καλά. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Εμείς δουλεύουμε και από τη στιγμή που δουλεύουμε δε φοβόμαστε τίποτα. Εγώ δεν τη φοβάμαι την ομάδα. Σήμερα κάναμε γύρω στις 7 ευκαιρίες. Μας δημιούργησαν και οι άλλοι άλλες τόσες. Έτσι; Ίσως εμείς να κάναμε μια παραπάνω ή δύο ή πιο κλασσική. Αλλά αυτά φτιάχνονται στο δρόμο. Δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Και είχαμε και μια πάρα πολύ καλή ομάδα απέναντί μας σήμερα. Αυτό όμως περνάει απαρατήρητο για πολλούς. Εγώ είμαι ευχαριστημένος. Η Παναγιά μας τα δίνει, θα μας τα δώσει αλλού, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μας τα δώσει. Αρκεί να έχουμε εμπιστοσύνη εκεί και να κάνουμε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε μαζί με τα παιδιά αυτά. Πρέπει να καταλάβουμε όμως κι αυτοί ορισμένα πραγματάκια»

Για τη διάταξη και το γεγονός ότι έπαιξαν στόπερ οι Αργυρόπουλος, Κανακούδης που είναι ακραίοι μπακ:

«Πως το βγάλατε το συμπέρασμα. Και που το ξέρετε εσείς ότι δεν είναι; Ακόμα δεν ξέρετε τι έχετε να δείτε. Ακόμα δεν γνωρίζετε τι έχετε να δείτε. Δεν λέτε όμως ότι ο Ποτουρίδης ήταν τραυματίας και ο Δημήτρης ο Άλκης ήταν κι αυτός τραυματίας. Δεν το λέτε, ε; Αυτό σας περνάει ανάποδα. Αν ήταν λοιπόν κι αυτοί οι δυο είχαμε τρεις σέντερ μπακ ακόμα. Καταλάβατε; Εμείς λοιπόν μέσα από τα παιδιά αυτά θα βγάλουμε καμιά δεκαριά σέντερ μπακ, θα βγάλουμε καμιά δεκαριά δεξιά μπακ, απλά δεν γίνονται αυτά από τη μια μέρα στην άλλη. Εγώ έμαθα να περιμένω. Σήμερα άμα κερδίσαμε θα λέγατε άλλα εσείς. Αλλά εγώ είμαι ικανοποιημένος με την όλη κατάσταση αυτή. Εννοώ ότι τα παιδιά κάνανε την προσπάθειά τους. Εδώ βάλαμε και τον Χουάν πίσω (σ.σ. Αγκιλέρα). Θέλω να πω λοιπόν ότι εμείς πρέπει μέσα στο δρόμο και την αγωνία της συγκομιδής των βαθμών να κάνουμε και αλχημείες για να μπορέσουμε να βρούμε την ομάδα αυτή η οποία θα μπαίνει μέσα στο γήπεδο και θα κάνει αυτά που θέλουμε όλοι μας.

Για το αν πέτυχαν οι αλχημείες:

«Άλλες ναι, άλλες όχι»

Από ποιες αλχημείες έμεινε ευχαριστημένος:

«Μα περιμένετε από εμένα να σας το πω; Μα είναι δυνατόν; Δεν μπορώ να σας το πω. Δεν μπορώ, γιατί τη μία φορά ο ένας θα είναι καλά και την άλλη φορά δεν θα είναι καλά και έτσι θα πάει αυτό μέχρι να βρούμε το δρόμο μας. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Ξέρετε πιο απλό για εμένα ποιο θα ήταν; Θέλω πέντε παίκτες. Θα ήσασταν όλοι ικανοποιημένοι; Πάρα πολύ ικανοποιημένοι θα ήσασταν. Έτσι; Ναι αλλά νομίζω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όχι νομίζω, πιστεύω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Γι’ αυτό λοιπόν θα μας βρίσετε λίγο. Ήδη αρχίσατε από το προηγούμενο παιχνίδι. Σας ξέρω τι θα κάνατε. Μην έχετε καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Το γνωρίζω. Κι εσείς και οι άλλοι από εκεί περιμένουν τα παιδιά στη γωνία. Αλλά τι να κάνουμε; Έτσι θα γίνει. Πρώτα θα μας βρίσετε και μετά θα γίνουν όλα καλά. Γι’ αυτό λοιπόν κάντε το να ησυχάσουμε!»

Για το αν μπορεί να προκύψει μεταγραφή από τις δοκιμές παικτών:

«Δεν το ξέρω αυτό. Μπορεί αύριο να’ ρθει ένα παιδί και να ενσωματωθεί στην ομάδα. Σας το είπα και την άλλη φορά. Αλλά εγώ δεν μπορώ να πάω να πάρω παίκτες για να πω ότι πήρα παίκτες και να χάσω και αυτούς που έχω. Πάρα πολύ απλά τα πράγματα για εμένα. Δεν θα το κάνω εγώ ποτέ αυτό. Απαγορεύεται να αδικήσω τους ανθρώπους που δουλεύουνε με εμένα. Για όλα την ευθύνη τη φέρνω εγώ. Και για τις αλχημείες και για όλα. Τι λέγατε τώρα εκεί στη Λιβαδειά. Στη Λιβαδειά λοιπόν μας κάνανε δύο σέντρες και χάσαμε. Είχαμε 35 πλαγιοκοπήσεις μέσα στη Λιβαδειά, δεν έπιασε τη μπάλα ο τερματοφύλακας και γράφατε, τι γράψατε εσείς; Τι είπατε εσείς όλοι; Για αλχημείες γράφατε. Είστε καλά; Δε βλέπετε; Πως μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα. Τι βλέπετε εσείς; Δυο σέντρες μας κάνανε σε όλο το ενενηντάλεπτο. Αυτό ήταν όλο το παιχνίδι. Και παίζαμε εκτός έδρας. Και παίζαμε για πρώτη φορά κάποια πράγματα. Εγώ γιατί να μην είμαι ικανοποιημένος; Επειδή χάσαμε; Ή νομίζετε ότι εσείς είστε πιο στεναχωρημένοι από εμάς που χάσαμε; Για πάτε μες τα αποδυτήρια να δείτε τι γίνεται. Τα θετικά δεν τα ξέρετε. Εγώ λοιπόν επειδή είμαι με τα παιδιά αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες και για ό,τι γίνεται στην ομάδα φταίω εγώ. Εάν θα κερδίζει η ομάδα την ευθύνη την έχουν τα παιδιά. Εάν χάνει η ομάδα την ευθύνη την έχω εγώ; Είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα. Συνεχίζουμε και προχωράμε με όλη αυτή την κατάσταση».

Για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούν να εμπεδώσουν οι παίκτες τα νέα πράγματα που δουλεύουν:

«Δεν το γνωρίζω. Μπορεί αύριο, μπορεί και μετά από ένα μήνα. Αλλά θα γίνει. Λέτε ότι θα πέσει ε; Όλα θα γίνουν μια χαρά. Το Μάιο θα είμαστε καλά. Εσείς τι θέλετε; Να είμαστε αύριο καλά και να μην είμαστε το Μάιο; Η Παναγιά όλα καλά θα τα κάνει παλικάρι μου (σ.σ. προς το δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση). Μην αγχώνεσαι! Ξέρει αυτή πότε θα τα κάνει και πότε θα γυρίσει τα κουμπιά της. Σας το έχω πει πολλές φορές, εσείς επαναλαμβάνεστε και χτυπάτε τα κουδούνια σας και λέτε, και καλά κάνετε, η δουλειά σας είναι αυτή. Αλλά εγώ όμως έχω άλλη δουλειά εκεί πέρα μέσα. Πάρα πολλή δουλειά έχω. Έχω πάρα πολλή δουλειά. Καταλάβατε; Πάρα πολύ δουλειά. Εσείς θα κάνετε ούτως ή άλλως αυτό που θέλετε να κάνετε και να πείτε αυτό που θέλετε να πείτε. Κανένας δεν θα σας κλείσει ούτε το στόμα, ούτε τα χέρια θα σας κόψει να μην γράψετε. Αυτά είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα»

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook