Στα χέρια των συμμάχων του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες παραμένει η προεδρία της Βουλής της λατινοαμερικανικής χώρας, καθώς ο ίδιος ο Τσάβες εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κούβας, έχοντας υποβληθεί στην τρίτη αντικαρκινική χειρουργική επέμβαση κατά τους τελευταίους 18 μήνες.

Οι οπαδοί του κ. Τσάβες αποτελούν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας, και δεν δυσκολεύτηκαν να επανεκλέξουν τον Ντιοσντάντο Καμπέλο στην προεδρία του νομοθετικού σώματος.

«Ως πατριώτης, […] ορκίζομαι να είμαι απόλυτα πιστός σε οτιδήποτε πράττω, να υπερασπίζομαι την πατρική γη, τους θεσμούς, και αυτή την υπέροχη επανάσταση υπό την ηγεσία του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπέλο κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του, στον απόηχο της επανεκλογής του

Πρωτύτερα, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο κ. Καμπέλο τους παρότρυνε να μην «συνωμοτήσουν» κατά του λαού, προειδοποιώντας τους μάλιστα ότι θα «καταστραφούν» εάν το προσπαθήσουν.

Σε περίπτωση που ο κ. Τσάβες χάσει τη μάχη με την επάρατη νόσο, ή αδυνατεί να κυβερνήσει λόγω προβλημάτων υγείας, ο κ. Καμπέλο, ως πρόεδρος της Βουλής, θα αναλάβει υπηρεσιακός πρόεδρος της χώρας, ενώ το Σύνταγμα προβλέπει τη διενέργεια εκλογών εντός 30 ημερών.

Σε αυτό ενδεχόμενο, υποψήφιος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος θα ήταν ο νυν αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, και «δελφίνος» του Τσάβες, Νίκολας Μαντούρο.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook