Επαφές στη Γερμανία στις αρχές της εβδομάδας θα έχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουγός Αντώνης Σαμαράς. Ο Κ.Παπούλιας θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο Βερολίνο, προσκεκλημένος του Γερμανού ομολόγου του, με αφορμή το τέλος έκθεσης για την αρχαία Ολυμπία. Παράλληλα, το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο οικονομικού συνεδρίου που διοργανώνει η εφημερίδα Die Welt.

Συγκεκριμένα, ο Κάρολος Παπούλιας θα βρίσκεται στο Βερολίνο, μετά από πρόσκληση του Γερμανού ομόλογού του Γιόακιμ Γκάουκ, με αφορμή το τέλος της έκθεσης στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, για την αρχαία Ολυμπία.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, μετά τις ευχές που δέχθηκε για το νέο έτος από την πολιτική και θεσμική ηγεσία της χώρας, θα έχει γεύμα εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του στη διάρκεια του οποίου θα συζητήσουν όλο το εύρος των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Παράλληλα, συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει το πρωί της Τρίτης (11:30) στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο οικονομικού συνεδρίου που οργανώνει η εφημερίδα Die Welt. Θα είναι η τρίτη κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών από τον περασμένο Αύγουστο.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ έκανε λόγο για «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων», διευκρινίζοντας ότι η συνάντηση θα είναι κλειστή για τον Τύπο.

«Είναι φυσικό να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία προκειμένου να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της» τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ, σημειώνοντας ότι η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός «έχουν εδώ και μήνες συχνή και εντατική επικοινωνία».

 

in.gr