Τελευταία ενημέρωση 20:57

Σε κλοιό χιονιά βρίσκονται από το μεσημέρι οι ορεινές περιοχές στην Κρήτη με τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ανοίξουν τους κεντρικούς δρόμους και να απεγκλωβίσουν εκδρομείς, ειδικά στο οροπέδιο του Ομαλού Χανίων και στα Ανώγεια Ρεθύμνου.

Στον Ομαλό η χιονόπτωση είναι σφοδρή με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος Λάκκοι – Ομαλός, ενώ παρέες εκδρομέων που δεν πρόλαβαν να φύγουν απεγκλωβίστηκαν μόλις τα μηχανήματα έργων άνοιξαν τον δρόμο.

Στα Ανώγεια, επίσης από το μεσημέρι ξεκίνησε η χιονόπτωση και δημιουργήθηκαν προβλήματα με τους εκδρομείς.

Όπως γράφει η «Ανωγή» ένα αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε στην θέση Αγία Μαρίνα με 4 επιβάτες οι οποίοι τελικά απεγκλωβίστηκαν από τζιπάκι του δήμου και από ένα όχημα Unimog.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανωγείων κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη μηχάνημα του Δήμου θα ρίχνει αλάτι στον δρόμο ενώ τρια εκχιονιστικά μηχανήματα είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση για να ανοιχτούν οι δρόμοι.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου εκτός απο την χιονόπτωση οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν και την διακοπή στην ηλεκτροδότηση, προφανώς λόγω κάποιας  βλάβης στα δίκτυα της ΔΕΗ απο την κακοκαιρία.

Πάντως σε όλους τους οδηγούς συνιστάται να μην κυκλοφορούν σε ορεινούς δρόμους εαν δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσσίδες ή αυτοκίνητα 4χ4.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο χιονιάς στα ορεινά της Κρήτης θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας που ξεκινά αύριο με ασθενείς ή πιό ισχυρές χιονοπτώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook