Πρώτη ενημέρωση Κυριακή 6/1-19:32

Στον Ανακριτή έχουν οδηγηθεί αυτήν την ώρα οι τρεις συλληφθέντες που σύμφωνα με τις αρχές αποτελούσαν το πλήρωμα του δουλεμπορικού που επιχείρησε να μεταφέρει στην Ιταλία από το Ηράκλειο 37 λαθρομετανάστες.

Πρόκειται για έναν 55χρονο Ηρακλειώτη και δύο αλλοδαπούς 27 και 64 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από την ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ως μέλη του κυκλώματος που ανέλαβε την μεταφορά των λαθρομεταναστών.

Υπενθυμίζεται πως το σκάφος στο οποίο υπήρχαν 35 άνδρες μια γυναίκα και ένα παιδί, εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στο νησάκι της Ντία βόρεια και ανοιχτά του Ηρακλείου, ενώ ο προβληματισμός στις αρχές είναι έντονος καθώς το πλοιάριο αναχώρησε από Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Μάλια, γεγονός που γεννά υποψίες για την ύπαρξη κυκλώματος στο νησί που "αναλαμβάνει" τη μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Το περιστατικό αποκαλύφτηκε το πρωί μετά από κλήση βοήθειας στην Αστυνομία αλλοδαπού που επέβαινε στο μικρό σκάφος και με σπαστά Ελληνικά τούς εξηγούσε τι είχε συμβεί εκπέμποντας ταυτόχρονα SOS καθώς το πλοιάριο ήταν ακυβέρνητο ενώ ο καπετάνιος του το είχε εγκαταλείψει.

Το σκάφος εντόπισε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συμμετείχε στις έρευνες παράλληλα με σκάφη του λιμεναρχείου Ηρακλείου το οποίο είχε ενημερωθεί νωρίτερα για την ύπαρξη του συγκεκριμένου πλοιαρίου.

Πλωτό σκάφος του λιμεναρχείου Ηρακλείου αλλά και των Χανίων προσέγγισαν στο συγκεκριμένο σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το πλοάριο, και λίγο πριν τις 17:30 το οδήγησαν στην προβλήτα 6 του λιμένα Ηρακλείου όπου και έδεσε.

.