Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε ανήμερα των Θεοφανίων ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων.

Η σχετική ενημέρωση του ΙΟΧ:

Με τις ευχές το νέο έτος να είναι δημιουργικό και να συνοδευτεί με όσο το δυνατόν περισσότερες αγωνιστικές επιτυχίες, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων έκοψε ανήμερα της εορτής των Θεοφανίων την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Πρόκειται για μία παράδοση που τηρείται πιστά τα τελευταία 23 χρόνια την ιερή αυτή ημέρα για την εκκλησία μας.

KopiPitas2

Η αίθουσα του κτιρίου του Νεώριο Μόρο όπου στεγάζεται ο Ι.Ο.Χ. αποδείχτηκε μικρή για να φιλοξενήσει τον κόσμο που έδωσε το παρών. Ανάμεσα στην μεγάλη οικογένεια του Ομίλου, ήταν παρόντες ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσος Βολουδάκης, ο βουλευτής Χανίων Ν.Δ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο διοικητής του Λιμεναρχείου Χανίων Αντώνης Δασκαλάκης, οι αντιδήμαρχοι Χανίων Νίκος Ξυνίδης και Μανούσος Λιονάκης, καθώς και οι επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων συνδυασμών του Δήμου Χανίων Τάσος Βάμβουκας και Άρης Παπαδογιάννης.

Mparmpopoulos

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ι.Ο. Χανίων, Μανώλη Μπαρμπόπουλο: «Παρά τις δυσκολίες, ο Όμιλος δεν χάνει την αισιοδοξία του... Είκοσι τρία χρόνια τώρα ανήμερα των Θεοφανίων, μιας αγιασμένης μέρας, κόβουμε την πίτα μας και θεωρούμε ότι αν και ο κόσμος κατηφορίζει, μετά την κατηφόρα υπάρχει πάντα η ανηφόρα... Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξει ανάκαμψη, οικονομική αλλά και πνευματική».

Episimoi

Ο κ. Μπαρμπόπουλος κατά την κοπή της πίτας ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν το παρών και φυσικά τους επίσημους φορείς οι οποίοι από την πλευρά τους ευχήθηκαν ό,τι καλύτερο για το έτος 2013 στον Χανιώτικο Όμιλο.

Στόχοι για το νέο έτος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ι.Ο.Χ. είναι «να υλοποιήσουμε το πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας και να συμμετάσχουμε σε αγώνες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Γενικώς, θα εκπληρώσουμε τις ιστιοπλοϊκές μας υποχρεώσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα».

IMG_1155

Να σημειωθεί ότι ο τυχερός στον οποίο έτυχε το φλουρί της πίτας, κερδίζει μία δωρεάν σχολή ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας.