Η σκιά του σχολικού εκφοβισμού πλανάται επάνω από την αυτοκτονία 14χρονης στη Νοβάρα της Ιταλίας. Θλίψη και οργή έχει προκαλέσει ο θάνατος της Καρολίνα Πίκιο, άλλο ένα «θύμα σχολικού εκφοβισμού» όπως καταγγέλλουν οι φίλοι της στον ποταμό από σχόλια που αφήνουν στο hashtag #RIPCarolina που δημιούργησαν για εκείνη στο Twitter.

Τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο η Καρολίνα έβαλε τέλος στη ζωή της πηδώντας από μπαλκόνι του τρίτου ορόφου στην κατοικία όπου διέμενε με τον πατέρα της.

Η Εισαγγελία της Νοβάρα έχει ανοίξει έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στην αυτοκτονία την 14χρονη που φοιτούσε στο εκπαιδευτήριο Pascal di Romentino.

«Δολοφονήθηκε από το σχολικό εκφοβισμό» είναι η καταγγελία που διατυπώνουν φίλοι της στο hashtag #RIPCarolina, το οποίο δημιούργησαν για την Καρολίνα στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter. (σελίδα για την Καρολίνα έχει δημιουργηθεί και στο Facebook).

Στιγματίζεται η συμπεριφορά ορισμένων συνομηλίκων της, ανάμεσά τους και συμμαθητές της 14χρονης, οι οποίοι την προσέβαλαν διαρκώς και με σκληρό τρόπο σε σημείο που την έκαναν να νοιώθει ντροπή, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica.

Ένας ποταμός από σχόλια ρέει στο Twitter από την Ιταλία και διεθνώς για την Καρολίνα με τους χρήστες να εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατό τους και να αναρωτιούνται πόσα ακόμη θα είναι τα θύματα του σχολικού εκφοβισμού (bullying) προτού ληφθούν μέτρα από την πολιτεία και την κοινωνία.

Στο στόχαστρο βάζουν και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι «ενδιαφέρονται μόνο για τα tweet του Μόντι) και δεν προβάλλουν το τραγικό περιστατικό, που συνδέουν με ένα επικίνδυνο φαινόμενο που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Δύο μήνες πριν, κύμα ρίγους, οργή, προβληματισμό και πλήθος διαδηλώσεων ενάντια στην ομοφοβία είχε προκαλέσει στην Ιταλία η αυτοκτονία του 15χρονου Αντρέα, του εφήβου που ήθελε να ντύνεται εκκεντρικά και έβαλε τέλος στη ζωή του έπειτα από ένα χρόνο διαπόμπευσης που υφίστατο στο σχολείο και μέσω κοινωνικών δικτύων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook