Με την πρώτη ψηφοφορία στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων που είχε ως μοναδικό αντικείμενο τις δημαιρεσίες, επανεξελέγη Πρόεδρος του Σώματος, η προτεινόμενη από τον Δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη, κα. Χριστίνα Φραγκογιάννη-Τσάφαρη, με 36 ψήφους.

Αναλυτικά, κατά τη μυστική ψηφοφορία, επί 45 παρόντων δημοτικών συμβούλων, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

-36 Ναι
-8 Λευκό
- 1 αποχή

Στη συνέχεια εξελέγησαν, ο Αντιπρόεδρος και η Γραμματέας του Σώματος.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εξελέγη ο κ. Εμμ. Φραγκάκης με 33 ψήφους (10 λευκό, 1 άκυρο, και 1 αποχή ) από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ενώ Γραμματέας του Σώματος, επανεξελέγη η κα. Χ. Μυλωνάκη με 31 ψήφους, (9 λευκό , 4 άκυρο και 1 αποχή) από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης,

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής του Προεδρείου, η κα. Φραγκογιάννη, ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους – και αυτούς που την ψήφισαν αλλά και όσους δεν την ψήφισαν - και τους κάλεσε να πορευτούν ενωμένοι την χρονιά που ξεκίνησε, με γνώμονα το συμφέρον του δήμου και των κατοίκων του.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του με το Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη να επισημαίνει πως πως «το 2013 η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει με συνέπεια και σκληρή δουλειά να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που έχει ξεκινήσει βρισκόμενη στο πλευρό των δημοτών της» προσθέτοντας ότι «το 2012 υπήρξε μια χρονιά δύσκολη, λόγω της οικονομικής κρίσης» εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του πως «το 2013, μπορούν - με τη συνεργασία όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου - να αντιμετωπιστούν με επιτυχία τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου Χανίων».