Ο πατέρας της κοπέλας που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και άγριου ξυλοδαρμού στο Δελχί και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της δήλωσε ότι το όνομά της θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί ώστε να χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης για άλλα θύματα ανάλογων περιστατικών.

«Θέλουμε ο κόσμος να μάθει το πραγματικό της όνομα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας της κοπέλας στη βρετανική εφημερίδα Sunday People.

«Η κόρη μου δεν έκανε κάτι λάθος, πέθανε προστατεύοντας τον εαυτό της. Είμαι υπερήφανος για αυτήν. Αποκαλύπτοντας το όνομά της θα δώσουμε θάρρος σε άλλες γυναίκες που έχουν επιβιώσει από αυτές τις επιθέσεις. Θα βρείτε δύναμη από την κόρη μου» φέρεται να δήλωσε ο πατέρας στη βρετανική εφημερίδα.

Πάντως, ινδικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο πατέρας αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεσή του για να αποκαλυφθεί το όνομά της.

Η Ινδική νομοθεσία προστατεύει τα θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων με την απαγόρευση της δημοσιοποίησης των ονομάτων τους.

Ένας ινδός υπουργός, ο Σάσι Θαρούρ προέτρεψε τις αρχές να αποκαλύψουν τα στοιχεία της κοπέλας έτσι ώστε ο νέος νόμος κατά των βιασμών να πάρει το όνομά της.

Οι πέντε συλληφθέντες που κατηγορούνται για το βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας θα εμφανιστούν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook