Ένας ακόμα διπλός γύρος έχει φτάσει στο τέλος του για τα Πανελλήνια Σκακιστικά Πρωταθλήματα Σκακιού και είναι η ώρα του απολογισμού.

Παρά τη μεγάλη κούραση, οι διοργανωτές Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, Δήμος Χανίων και Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, εμμένουν στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους μετέχοντες, που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Με διάφορες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, έχουν βάλει στόχο να διαφημίσουν τα Χανιά στο έπακρο.

Καθώς λοιπόν η υψηλών προδιαγραφών αίθουσα που προσφέρει το Μεγάλο Αρσενάλι αδειάζει, τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής. Στους Νέους κάτω των 18 τρεις είναι οι παίκτες που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής, ο Σ. Ναούμ, ο Σ.Κ. Λιοδάκης και ο Χ. Τσακίρης, καθένας από τους οποίους έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πέντε βαθμούς, στους έξι γύρους.

Στις Νεανίδες κάτω των 18, πέντε βαθμούς έχει μόνο η Δ. Σερεφίδου, ενώ ακολουθεί με 4.5 βαθμούς η Δ. Ανδρώνη και με 4 η Α.Μ. Βοζινάκη, η Α. Καφετζή, η Μ.Δ. Χναρά, η Δ. Φιλοξένη και η Ε. Τσολάκη.

Από την άλλη πλευρά, στην κατηγορία Αντρών κάτω των 20, όπου το κοντέρ μετράει τέσσερις και όχι έξι αγωνιστικούς γύρους τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Α. Παυλίδης, Α. Παπασημακόπουλος και Δ. Παπακωνσταντίνου, με 2.5 βαθμούς.

Αντίστοιχα, στις Γυναίκες κάτω των 20, στην πρώτη θέση ισοβαθμούν η Α. Παυλίδου και η Κ. Ανδρώνη, ενώ μισό μόνο πόντο πίσω βρίσκεται η Μ. Τσαρουχά. Απομένουν ακόμα τρεις γύροι για την κάθε κατηγορία και σταδιακά η αγωνία κορυφώνεται!

Παράλληλα, στο ανοιχτό τουρνουά σκακιού που διοργανώνεται στην ίδια αίθουσα με τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα Σκακιού, οι νεαροί σκακιστές που λαμβάνουν μέρος φαίνεται να το διασκεδάζουν.

Ιδιαίτερα θερμά έχουν πάρει την υπόθεση τρεις παίκτες, οι οποίοι συγκεντρώνοντας 5 βαθμούς αλληλομαρκάρονται στις πρώτες σκακιέρες. Αυτοί είναι οι Μ. Φραγκιαδάκης, Ο. Πάγκαλος και Κ. Χομπιτάκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλους τους γύρους, τα αποτελέσματα, τις κληρώσεις, τις κατατάξεις, τις παρτίδες, αλλά και για φωτογραφικό υλικό μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων, www.chaniachess.gr. Η κάλυψη των αγώνων είναι συνεχής.