Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες γιόρτασε ο Δήμος Φαιστού τα Θεοφάνεια. Τελετές Αγιασμού των Υδάτων πραγματοποιήθηκαν σε Κόκκινο Πύργο, Ζαρό, Καλαμάκι, Καλούς Λιμένες, Φράγμα Φανερωμένης, Πλατιά Περάματα και Μάταλα.

Τις τελετές καθαγιασμού των υδάτων που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Φαιστού τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο καθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε με δυνατούς ανέμους στον Κόκκινο Πύργο από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο, παρουσία πιστών που μετέβησαν στην προβλήτα του λιμανιού.

 Αρκετοί τολμηροί κολυμβητές αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά όπου ένας εξ αυτών κατόρθωσε να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό και παρέλαβε ως ένδειξη τιμής στο πρόσωπο του έναν χρυσό σταυρό εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Στο μήνυμα της η Δήμαρχος Φαιστού επισήμανε το γεγονός ότι με τη σημερινή γιορτή κλείνει ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων και ευχόμενη για το νέο έτος, τόνισε να έχουν όλοι φώτιση και υγεία, ιδιαίτερα όσοι υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά δύσκολες καταστάσεις διανύοντας ένα δρόμο δύσβατο.