Ένα ασθενοφόρο χρειάστηκε 41 λεπτά για να φτάσει σε ένα μωρό που ήταν άρρωστο και μάλιστα σε κρίσιμη κατάσταση. Ο λόγος ήταν ότι οι υπεύθυνοι για τις άμεσες βοήθειες δεν είχαν τελειώσει ακόμη το διάλειμμα τους όταν οι γονείς του παιδιού κάλεσαν την υπηρεσία!

Η καρδούλα του μόλις ολίγων εβδομάδων Τόμας Πάσσαντ, σταμάτησε για 4 λεπτά λόγω ανακοπής, αλλά το μωράκι τελικά επανήλθε και δύο εβδομάδες μετά το συμβάν συνεχίζει την μάχη του για την επιβίωση στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου επιβεβαίωσε την απόφαση των υπαλλήλων να μην πάνε στην κατοικία του άρρωστου μωρού μέχρι να ολοκληρώσουν ανενόχλητοι το διάλειμμα τους. Δηλαδή εκείνη τη στιγμή δεν βρίσκονταν καν στο γραφείο διαχείρισης.

Το παιδί τελικά υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς που διήρκεσε 14 ώρες, 11 μέρες μετά την τηλεφωνική κλήση των γονιών του στην υπηρεσία άμεσης βοήθειας των West Midlands. Τώρα είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει σοβαρά κινητικά προβλήματα για την υπόλοιπη του ζωή.

Ο παππούς του, Πολ Πάσσαντ, πρώην πυροσβέστης στο Γουλβερχάμπτον έχει ορκιστεί σε μια μάχη «μέχρι τη τελευταία του πνοή» για την βελτίωση των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας με στόχο καμιά άλλη οικογένεια να μην βιώσει την δική τους περιπέτεια. Μέχρι στιγμής έχει συλλέξει 2.000 υπογραφές.

Δήλωσε: «Καταλαβαίνω την ανάγκη του διαλείμματος, αλλά παλιότερα που εργαζόμουν ως πυροσβέστης αν καθόμουν έξω από κάποιο φλεγόμενο σπίτι και περίμενα πρώτα να τελειώσω το σάντουιτς μου, δε νομίζω ότι θα άρεσε σε κάποιον. Γνώριζαν ότι η κατάσταση του μωρού ήταν σοβαρή. Αυτό με εξοργίζει ακόμη περισσότερο.»

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε: «Οι άνθρωποι του προσωπικού καλύπτουν 12ωρες βάρδιες και προφανώς έχουν το δικαίωμα να κάνουν κάποιο διάλειμμα για φαγητό. Μεμονωμένα μέλη του προσωπικού μπορούν να ζητήσουν να μην τους ενοχλήσει κανείς ενόσω δειπνούν, κάτι που σημαίνει ότι δεν παρουσιάζονται ως διαθέσιμοι και δεν τους στέλνουμε σε δουλειές με το ασθενοφόρο. Είναι καθήκον της υπηρεσίας να τιμήσει αυτή την επιλογή. Αυτό ακριβώς συνέβη με τη περίπτωση του μικρού Τόμας».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook