Τελευταία ενημέρωση: 20:10

Μιαν απίστευτη περίπτωση εξαπάτησης επιχειρηματιών εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές στα Χανιά, συλλαμβάνοντας δύο άντρες, ο ένας εξ\’αυτών μάλιστα υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία και μια γυναίκα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προχώρησαν στην σύλληψη ενός έγγαμου ζευγαριού το οποίο εξαπατούσε επιχειρηματίες αποσπώντας χρηματικά ποσά, με «δόλωμα» την σύζυγο.

Μετά από έρευνες που διήρκεσαν αρκετές ημέρες και κάτω από απόλυτη μυστικότητα, προέκυψε πως σε συνεννόηση με τον σύζυγό της, o οποίος μάλιστα είναι επισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας, και στενό συγγενή, η σύζυγος προχωρούσε σε ερωτικές σχέσεις με τα υποψήφια θύματα.

Στην συνέχεια και μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, τους ανακοίνωνε πως… έμεινε έγκυος και ζητούσε σημαντικά χρηματικά ποσά για να μην…. εκτεθούν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, εγκληματική οργάνωση, που εξαπατούσε πολίτες, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά και με αυτό τον τρόπο τα μέλη της αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή, σήμερα (07.01.2013) το πρωί, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων με τη συνδρομή της Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Χανίων, δύο (2) ημεδαποί άνδρες (ηλικίας 36 και 44 ετών) και μια (1) 32χρονη ημεδαπή, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, η 32χρονη δράστιδα, ως μέλος της εγκληματικής ομάδας, απέσπασε από έναν 37χρονο ημεδαπό, με τον οποίο διατηρούσε προσωπικές σχέσεις, το χρηματικό ποσό των εβδομήντα χιλιάδων (70.000) ευρώ, προφασιζόμενη απειλές κατά της ζωής της και των παιδιών της.

Επίσης, μαζί με τον 36χρονο και τον 44χρονο, προσπάθησαν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ από ακόμη ένα 37χρονο ημεδαπό, προφασιζόμενοι ότι θα καταβάλουν το ποσό αυτό σε υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, προκειμένου να αποφύγουν οικονομικό έλεγχο σε κατάστημα ιδιοκτησίας της.

Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι η 32χρονη μαζί με τον 36χρονο και τον 44χρονο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, προβαίνοντας σε απάτες πολιτών χρησιμοποιώντας απατηλά μέσα παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα και στοιχεία ως αληθινά, με αποκλειστικό σκοπό την αποκόμιση χρημάτων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στην οικία των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα οικονομικού ενδιαφέροντος (δικόγραφα, αντίγραφα τραπεζικών εμβασμάτων, συναλλαγματική κ.α.), των οποίων η κατοχή και νομιμότητα διερευνάται.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο εκ των συλληφθέντων (32χρονης και 36χρονου), έχει σχηματισθεί επίσης ποινική δικογραφία για απάτη που διέπραξαν σε βάρος ημεδαπού, σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, από τον οποίο είχαν αποσπάσει το χρηματικό ποσό των διακοσίων ογδόντα χιλιάδων (280.000) ευρώ με την ίδια μέθοδο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook