Συνεδρίασε χθες, 6 Ιανουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, προκειμένου να εκλέξει το Προεδρείο, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα άρθρα 64 και 74 του Ν.3852/2010.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Γιάννης Ψαρουδάκης, απερχόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους για τη μεταξύ τους συνεργασία, κατά τη διετή άσκηση των καθηκόντων του ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης, στο θετικό τρόπο με το οποίο ο κ. Ψαρουδάκης άσκησε τα καθήκοντά του και τον ευχαρίστησε γι’ αυτό.

Μετά από τις ψηφοφορίες εξελέγησαν:

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Νίκος Χριστοφακάκης, πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας, από τη δημοτική πλειοψηφία.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μιχάλης Μαχαιράς, από τη μείζονα μειοψηφία.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Χρήστος Γαλάνης, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, επειδή δεν υποδείχθηκε υποψήφιος από τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας.

Μετά την εκλογή του, ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ευχαρίστησε τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι τον τίμησαν με την ψήφο τους, καθώς και το Δήμαρχο ως επικεφαλή της δημοτικής πλειοψηφίας. Επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να ανταποκριθεί στο ρόλο του, ως εκφραστή της λαϊκής κυριαρχίας σε τοπικό επίπεδο.

Επίσης μετά από τις ψηφοφορίες που έγιναν, εξελέγησαν ως τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής οι : Λαθουράκης Ιωάννης, Ζαφειράκης Εμμανουήλ. Προϊστάκης Γεώργιος, Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος, Μαχαιράς Μιχαήλ και Κοτσιφάκη Μαρία.

Αναπληρωματικά Μέλη εξελέγησαν οι: Λιανάκης Γεώργιος, Βασαρμίδης Εμμανουήλ, Λιοντάκης Ιωάννης, Μαχαιράς Ιάκωβος, Σφακιανάκης Χριστόφορος.

Ακόμα, τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι: Σπηλιαρώτη Όλγα, Λαθουράκης Ιωάννης, Κατρίνης Εμμανουήλ, Μαρκόπουλος Εμμανουήλ, Σφακιανάκης Χριστόφορος και Κοτσιφάκη Μαρία.

Αναπληρωματικά Μέλη, οι : Αγγελάκη-Καπελέρη Μαρία, Ζαφειράκης Εμμανουήλ, Ζερβάκης Εμμανουήλ, Μαχαιράς Μιχαήλ και Μαχαιράς Ιάκωβος.

Με αφορμή τις Δημαιρεσίες ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης ευχήθηκε στα νεοεκλεγέντα μέλη του Προεδρείου και των Δημοτικών Επιτροπών επιτυχή άσκηση των καθηκόντων τους και δήλωσε για το υπόλοιπο της Δημοτικής περιόδου:

“Εισερχόμαστε στο δεύτερο μισό της θητείας μας σε μια χρονική περίοδο όπου η ύφεση και η οικονομική δυσπραγία επηρεάζει συνολικά την κοινωνία μας και έχει προκαλέσει μεγάλες δυσχέρειες στην Αυτοδιοίκηση από την υστέρηση που καταγράφεται εξαιτίας της μη καταβολής των θεσμοθετημένων πόρων στην Αυτοδιοίκηση, παρά τις συνεχώς αυξανόμενες αρμοδιότητες.

Σε αυτό το δύσκολο τοπίο ως Δημοτική Αρχή εντείνουμε τις προσπάθειες μας και με τη συνεργασία όλων των αιρετών οργάνων που προέκυψαν αλλά και των στελεχών του Δήμου, βαδίζουμε τη νέα διετία με αισιοδοξία και πολύ δουλειά, με κυρίαρχο στόχο να διατηρήσουμε κεκτημένα και να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Δημότες μας, να συνδράμομε ώστε με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή στον τόπο και παράλληλα να ενδυναμώσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της Ιεράπετρας.

Το 2013 είναι μια χρονιά που αναμένουμε να προχωρήσει η υλοποίηση σημαντικών έργων που προετοιμάσαμε και εντάξαμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα, ευελπιστώντας ότι θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.

Για την εκλογή του κ. Νίκου Χριστοφακάκη στην θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θέλω να επισημάνω ότι η προσωπικότητα, η εμπειρία, το ήθος και οι εγνωσμένες ικανότητες του, αποτελούν εχέγγυο για μια επιτυχημένη θητεία. Πιστεύω ότι η παρουσία του στη θέση αυτή θα βοηθήσει ώστε να ενισχυθεί ο θεσμός και να λειτουργήσει με το βέλτιστο τρόπο ο δημοκρατικός προγραμματισμός που επιτελεί το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά για την εξαιρετικά επιτυχημένη θητεία ως πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας ενισχύθηκαν και αναδείχθηκαν σε σημαντικό βαθμό, η κοινωνική πολιτική και η πολιτιστική δημιουργία στο Δήμο Ιεράπετρας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook