Το δρόμο προς την φυλακή παίρνουν οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες μετά την απολογία τους με την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου.

Τα τρία άτομα, ένας 52χρονος Ηρακλειώτης, ένας 60χρονος Αιγύπτιος και ένας 35χρονος Ιρακινός συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου ύστερα από τον εντοπισμό σκάφους ανοιχτά της νήσου Ντία το οποίο με αφετηρία την Κρήτη, μετέφερε 37 παράνομους μετανάστες εκτός Ελλάδας.

Οι δύο αλλοδαποί κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ ο 52χρονος ζήτησε νέα προθεσμία και θα απολογηθεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα έξι από τους 37 μετανάστες ζήτησαν άσυλο και αφέθησαν ελεύθεροί ενώ οι υπόλοιποι έχουν μεταφερθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και αναμένεται η εντολή του Εισαγγελέα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως το σκάφος στο οποίο υπήρχαν 35 άνδρες μια γυναίκα και ένα παιδί, εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στο νησάκι της Ντία βόρεια και ανοιχτά του Ηρακλείου, ενώ ο προβληματισμός στις αρχές είναι έντονος καθώς το πλοιάριο αναχώρησε από Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Μάλια, γεγονός που γεννά υποψίες για την ύπαρξη κυκλώματος στο νησί που \”αναλαμβάνει\” τη μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Το περιστατικό αποκαλύφτηκε το πρωί μετά από κλήση βοήθειας στην Αστυνομία αλλοδαπού που επέβαινε στο μικρό σκάφος και με σπαστά Ελληνικά τούς εξηγούσε τι είχε συμβεί εκπέμποντας ταυτόχρονα SOS καθώς το πλοιάριο ήταν ακυβέρνητο ενώ ο καπετάνιος του το είχε εγκαταλείψει.

Το σκάφος εντόπισε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συμμετείχε στις έρευνες παράλληλα με σκάφη του λιμεναρχείου Ηρακλείου το οποίο είχε ενημερωθεί νωρίτερα για την ύπαρξη του συγκεκριμένου πλοιαρίου.

Πλωτό σκάφος του λιμεναρχείου Ηρακλείου αλλά και των Χανίων προσέγγισαν στο συγκεκριμένο σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το πλοιάριο, και λίγο πριν τις 17:30 το οδήγησαν στην προβλήτα 6 του λιμένα Ηρακλείου όπου και έδεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook