Η \”Ένωση των Απανταχού Σφακιανών\” εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση καταδικάζοντας την εμπρηστική επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία Φ. Μπόμπολα και του Αντιδημάρχου Μ. Χιωτάκη.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η «Ένωση των Απανταχού Σφακιανών», περικλείοντας στους κόλπους της ως πολιτιστικό σωματείο και εκπροσωπώντας όλους τους Σφακιανούς και τους καταγόμενους σε ευθεία γραμμή από τα Σφακιά, οι οποίοι διαβιούν και εργάζονται εκτός Κρήτης, με αφορμή τους πρόσφατους άνανδρους εμπρησμούς των οικιών του Φ. Μπόμπολα και του Μ. Χιωτάκη στο Ασφένδου Σφακίων, τονίζει τα εξής:

Κατά πρώτον, η Ένωσή μας καταδικάζει δημόσια, με τον πιο εμφατικό και κατηγορηματικό τρόπο την ανωτέρω άνανδρη, επαίσχυντη και άτιμη εμπρηστική επίθεση στις εξοχικές κατοικίες του Φ. Μπόμπολα και την πατρική οικία του Αντιδημάρχου Σφακίων Μ. Χιωτάκη, η οποία επίθεση δεν έχει απολύτως τίποτα να «ζηλέψει» από τους εμπρησμούς και τις καταστροφές των σπιτιών που οργάνωνε με μαεστρία πριν από 70 χρόνια στον τόπο μας το ανθρωπόμορφο κτήνος με το όνομα Φριτς Σούμπερτ, μαζί με τους χαμερπείς προδότες συνεργάτες του (κατ’ όνομα μόνο συμπατριώτες μας).

Ειδικά, προκαλεί αποτροπιασμό το μένος των δραστών εναντίον του Αντιδημάρχου Σφακίων, Μανούσου Χιωτάκη, ο οποίος και ως Πρόεδρος της Κοινότητας Ασφένδου, αλλά και ως Αντιδήμαρχος Σφακίων, αποδεδειγμένα και ανιδιοτελώς δεν φείδεται κόπου, χρόνου και πόρων για την ανάπτυξη των υποδομών της Επαρχίας Σφακίων σε θέματα υγείας, καθαριότητας, έργων υποδομής και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες (και όχι μόνο) που αντιμετωπίζει ο αμιγώς ορεινός Δήμος Σφακίων.

Κατά δεύτερον, η ειδεχθής αυτή ενέργεια, η οποία δεν είναι δυστυχώς η πρώτη που στρέφεται εναντίον «φιλοξενούμενου» στην επαρχία μας (ας μην ξεχνάμε τις πρόσφατες καταστροφές από αγνώστους στην εξοχική οικία Γερμανού πολίτη στον Κούτελο Σφακίων), προσβάλλει την πατροπαράδοτη Σφακιανή φιλοξενία, αλλά και δυσφημεί τα Σφακιά στον παγκόσμιο χάρτη ως τουριστικό προορισμό.

Η Ένωσή μας απαιτεί –επιτέλους- από την Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ρίξει άπλετο φώς και διαλευκάνει πλήρως τις αιτίες και τα κίνητρα της υπόθεσης, να συλλάβει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τόσο τους φυσικούς, όσο και τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της βλάσφημης εγκληματικής ενέργειας, η οποία στρέφεται πλέον ευθέως εναντίον της Σφακιανής κοινωνίας, αλλά και προσβάλλει συγχρόνως όλους τους καταγόμενους από τα Σφακιά, όπου και αν κατοικούν. Γιατί στο κάτω-κάτω, είναι πλέον ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας για την κοινωνία των Σφακιών, να συμβάλλει ο κάθε Σφακιανός στο να μην επικρατήσει –για μια ακόμη φορά- ο νόμος της σιωπής και της συγκάλυψης.

Για την «Ένωση των Απανταχού Σφακιανών»

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook