Από την Κρήτη προμηθεύοντο όπλα, σφαίρες και εκρηκτικές ύλες τα μέλη τεσσάρων πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες εξαρθρώθηκαν
απο την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. :

«Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος διακοσίων δέκα επτά (217) ατόμων, εκ των οποίων τα εβδομήντα (70) περίπου άτομα αποτελούσαν βασικά μέλη τεσσάρων (4) εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες προέβαιναν σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων στην Αττική, την Κόρινθο, το Λουτράκι, τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, με το πρόσχημα της «Παροχής Προστασίας». Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα πρόκειται για 268 καταστήματα συνολικά.

Επίσης προέβαιναν σε εκρήξεις και εμπρησμούς καταστημάτων, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών, προμήθεια, κατοχή και διάθεση εκρηκτικών υλών, ληστείες, απάτες κατ’ εξακολούθηση, εκβιαστικές εισπράξεις από οφειλέτες, παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογραφίες και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τα υπόλοιπα άτομα κατηγορούνται για κατά περίπτωση αξιόποινες πράξεις, όπως, εκβίαση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, μαστροπεία, σωματεμπορία, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, παράβαση καθήκοντος κ.λ.π., τις οποίες διέπραξαν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα με συνεργούς κάποιον από τα αρχηγικά ή άλλα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων ή και μεμονωμένα, καθότι από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψε ενεργός ρόλος και συμμετοχή τους σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων των τεσσάρων (4) εγκληματικών οργανώσεων.»

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία οι συγκεκριμένες εγκληματικές ομάδες είχαν αναπτύξει διασυνδέσεις με αντίστοιχες ομάδες και σε άλλες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Κρήτη.

Μάλιστα στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται πως «προμηθεύονταν και κατείχαν εκρηκτικές ύλες, όπλα και πυρομαχικά, τα οποία μετέφεραν από την Κρήτη μέλη της ομάδας τους.»

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook