Περαιτέρω διερεύνηση για τους χειρισμούς των κ.κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και τον προεδρο του ΠΑΣΟΚ και Ευάγγελο Βενιζέλο αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ ζητά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που κατέθεσε στην Βουλή.

Ειδικότερα, σε κείμενο 37 σελίδων επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι για τον κ. Παπακωνσταντίνου υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση των εξής αδικημάτων: υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία, παράβαση καθήκοντος και πλαστογραφία. Επιπροσθέτως, για τον κ. Βενιζέλο σημειώνεται ότι πρέπει να ερευνηθεί για πιθανή τέλεση των αδικημάτων της υπεξαγωγής εγγράφου, απιστίας και παράβασης καθήκοντος.

Να σημειωθεί ότι , το νομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα παραγραφής.

Στο δια ταύτα του κειμένου ζητείται επίσης « Να επεκταθεί η διερεύνηση σε πρόσωπα και αδικήματα για τα οποία θα προκύψουν ενδείξεις και στοιχεία από την έρευνα της κοινοβουλευτικής επιτροπής, μετά και τη διαβίβαση του πορίσματος του Σ.Δ.Ο.Ε. για το ύψος των διαφυγόντων φόρων, πορίσματος που πρέπει απαραιτήτως να αποτελέσει τμήμα της δικογραφίας που θα εξετάσει η κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης».

Πέραν αυτών ο ΣΥΡΖΑ χαρακτηρίζει την αντίστοιχη πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ως «θέατρο σκιών» και καταγγέλλει πως «ηπολιτική σκοπιμότητα της κατεπείγουσας διαδικασίας είναι καταφανής. Κίνητρο, ένας νέος, τρικομματικός- κυβερνητικός «όρκος σιωπής», για να προστατευτεί ο απαραίτητος για την Κυβέρνηση κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και να αποσιωπηθούν οι τεράστιες ευθύνες για τους χειρισμούς του κατά την θητεία του ως Υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου των Κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου, όταν πήρε και κράτησε κρυφά στην κατοχή του, επί μήνες, την περιβόητη λίστα».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook