Την ώρα που το πλήθος συγκεντρωμένο έξω από το δικαστήριο στο Νέο Δελχί φώναζε ζητώντας για δικαιοσύνη και παραδειγματική τιμωρία των πέντε κατηγορούμενων που δικάζονταν για την υπόθεση του βιασμού και τη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας, η δικαστής τους απήγγειλε τις κατηγορίες οι οποίες ενδέχεται να τους οδηγήσουν στη θανατική ποινή.

Ετσι οι πέντε άνδρες κατηγορούνται για την απαγωγή, τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας, ενώ η επόμενη συνεδρίαση της δίκης-εξπρές για το έγκλημα που πάγωσε την Ινδία και τον κόσμο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση μάλιστα καταδίκης απειλούνται με θανατική ποινή δι’ απαγχονισμού, ενώ ο έκτος ύποπτος, ηλικίας 17 ετών, πρόκειται να δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Την ίδια ώρα ο πατέρας της άτυχης νεαρής γυναίκας που βρήκε φρικτό θάνατο από τα τραύματα που τις κατάφεραν οι αδίστακτοι άνδρες, μιλά δημόσια για την κόρη του και αποκαλύπτει την ταυτότητά της.

«Το όνομα της είναι Γιότι. Το να αποκαλύψω το όνομά της θα δώσει κουράγιο σε άλλες γυναίκες που έχουν επιβιώσει από παρόμοιες επιθέσεις. Θα βρουν τη δύναμη από την κόρη μου», δήλωσε ο πατέρας της φοιτήτριας Μπάντρι Σινγκχ Πάντλει.

Οσο για τους δράστες δήλωσε πως δεν επιθυμεί να δει τα πρόσωπά τους, αλλά θέλει την τιμωρία τους. «Θάνατος και στους έξι. Αυτοί οι άνδρες είναι τέρατα. Θα έπρεπε (η τιμωρία τους) να είναι παράδειγμα ότι η κοινωνία δε θα επιτρέψει ξανά να συμβούν τέτοια εγκλήματα», είπε.


protothema.gr