Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου διεξήχθη η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Φαιστού.

Ωστόσο η εκλογή στιγματίστηκε από ένταση καθώς όπως περιγράφεται σε ανακοίνωση του Δήμου:

\”Στη διαδικασία Προεδρεύων ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Καμπουράκης Σάββας (ο Προεδρευων συμβουλος Καμπουρακης Σαββας ανεξαρτητοποιηθηκε απο την παραταξη της κ. Πετρακογιωργη \”Φαιστος Ενεργοι πολιτες\” λιγους μηνες μετα την αποπομπη του απο τη θεση του Αντιδημαρχου που του ειχε ανατεθει). Κατά την πρώτη ψηφοφορία η πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης της Δημάρχου Φαιστού Μ. Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, με υποψήφιο τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δουλγεράκη Γεώργιο, απέσπασε 13 ΝΑΙ 12 ΛΕΥΚΑ και 2 ΆΚΥΡΑ. Στη συνέχεια ακολούθησε δεύτερη ψηφοφορία όπου και έλαβε 14 ΝΑΙ 12 ΛΕΥΚΑ και 1 ΑΚΥΡO.

Στην αρχή της 3ης Ψηφοφορίας έγινε ένσταση από τον υποψήφιο Πρόεδρο να σταματήσει η διαδικασία διότι βάση Νόμου έχει εκλεγεί με απόλυτη πλειοψηφία έχοντας 14 ψήφους υπέρ και 13 κατά, από τη 2η ψηφοφορία και δεν χρειάζονταν να γίνει άλλη ψηφοφορία. Ο Προεδρεύων δεν αποδέχθηκε την ένσταση και απορρίπτοντας την μονομερώς, προχώρησε στην 3η ψηφοφορία με το αποτέλεσμα να είναι 13 ΝΑΙ 12 ΛΕΥΚΑ και 2 ΆΚΥΡΑ.

Κατά τα το τέλος της ψηφοφορίας ο Προεδρεύων ανακοινώνει την εκλογή του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και διακόπτει παρατύπως τη συνέχιση της διαδικασίας για την επόμενη Κυριακή.

Είναι άραγε μια κίνηση σκοπιμότητας ή δηλώνει Ασχετοσύνη η ενέργεια αυτή\”;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook