Τις Αμερικανονατοικές βάσεις στο Ακρωτήρι και στην Σούδα Χανίων, επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 30/3 ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Gerard Longuet και  η Νορβηγίδα ομόλογός του Grete Faremo.

Σκοπός της επίσκεψης και των δύο υπουργών Άμυνας ήταν να συναντήσουν τα πληρώματα των πολεμικών αεροσκαφών Γαλλίας και Νορβηγίας που σταθμεύουν στα Χανιά και να τονώσουν το ηθικό τους, εν όψει των επιχειρήσεων που αναλαμβάνει απο την Πέμπτη 31/3 επίσημα το ΝΑΤΟ στην Λιβύη.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής τους, ο Γάλλος και ο Νορβηγός, υπουργοί Άμυνας, ενημερώθηκαν και για τον ρόλο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στις επιχειρήσεις στην Λιβύη.

Η παραμονή τους στην αεροπορική βάση ευκολίας, διήρκεσε περίπου δύο ώρες και στην συνέχεια αναχώρησαν για Παρίσι και Όσλο αντίστοιχα.

Η επίσκεψη των δύο υπουργών αποδυκνείει τον ζωτικό ρόλο που αποδίδει το ΝΑΤΟ στην βάση, και καταδυκνείει επίσης ότι οι επιχειρήσεις θα διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες, με το κύριο βάρος – τουλάχιστον στην αρχή – να πέφτει στους πιλότους των πολεμικών αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook