Η κατάργηση του Στρατολογικού Γραφείου Χανίων και η μετεγκατάστασή του στο Ηράκλειο δεν θα βοηθήσει στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη όπως ισχυρίζεται το Γ.Ε.Σ., αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

Ο Χανιώτης πολιτικός επισημαίνει μεταξύ άλλων στον Υπουργό, ότι η κατάργηση του γραφείου δείχνει ότι δεν υπήρξε ορθός προγραμματισμός, ενώ η μετεγκατάσταση του στο Ηράκλειο σημαίνει αύξηση του κόστους εξυπηρέτησης του πολίτη.

Αναλυτικά στην ερώτηση του ο κ. Βαλυράκης αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με εγκύκλιο διαταγή του Γ.Ε.Σ πενήντα επτά στρατολογικά γραφεία σε όλη την χώρα έως το τέλος του 2011 θα πρέπει να συνενωθούν σε δεκαοχτώ περιφερειακές Στρατολογικές υπηρεσίες για την μείωση του λειτουργικού κόστους και την βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ανάμεσα σε αυτά τα γραφεία είναι και το Στρατολογικό Γραφείο Χανίων το οποίο λειτουργεί στα Χανιά από το έτος 1924.

Όμως θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι:

• Το Στρατολογικό Γραφείο Χανίων είναι ένα γραφείο το οποίο δεν ασχολείται μόνο με την διεκπεραίωση εγγράφων, αλλά κυρίως με εξειδικευμένα νομικά και διαδικαστικά προβλήματα, η επίλυση των οποίων τις περισσότερες φορές απαιτεί ο πολίτης να επισκέπτεται το γραφείο και τον Στρατολόγο πάνω από δύο φορές. Η μετεγκατάσταση συνεπώς του γραφείου Χανίων στα Ηράκλειο σημαίνει για τον πολίτη αύξηση του κόστους εξυπηρέτησής του.

• Το Στρατολογικό Γραφείο Χανίων στεγάζεται σε κτίριο ιδιοκτησίας του ΤΕΘΑ στο Στρατόπεδο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, συνεπώς η κατάργησή του και μετεγκατάστασή του σε μεγαλύτερο μισθωμένο στο Ηράκλειο δεν συνεισφέρει στην μείωση του λειτουργικού κόστους.

• Το Στρατολογικό Γραφείο Χανίων έως και πέρσι διόριζε Μόνιμους Εθελοντές Υπαξιωματικούς με την ειδικότητα του Στρατολόγου και με βασικό κριτήριο την εντοπιότητα τους. Η κατάργηση του γραφείου σήμερα, δείχνει αφενός ότι δεν υπήρξε ορθός προγραμματισμός και αφετέρου ότι στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία προσθέτουμε ένα επιπλέον σημαντικό έξοδο στις οικογένειες των εργαζομένων.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τα παραπάνω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ, κατά πόσο είναι δυνατό να συγκεντρωθούν τα Στρατολογικά Γραφεία σε δύο Στρατολογικές Υπηρεσίες και όχι μία, της Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, επιτυγχάνοντας και την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη.»

Αναφορά στον Ρέππα

Στο μεταξύ με αναφορά του στον Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, ο κ. Βαλυράκης μετέφερε αίτημα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ με το οποίο ζητούν από την ρυθμιστική αρχή της ΕΕΕΤ, να αναθεωρήσει την απόφαση της για λήψη προσωρινών μέτρων σε ότι αφορά την παροχή από τον ΟΤΕ υπηρεσιών χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω δικτύου.

Τα προσωρινά αυτά μέτρα – όπως επισημαίνεται στην αναφορά – εγκυμονούν τον κίνδυνο μείωσης των επενδύσεων και μετακύλισης της ζημίας από την διοίκηση του ΟΤΕ σε εργαζόμενους και καταναλωτές, δεδομένου ότι δεν θα επιτρέπεται στον Οργανισμό να προσφέρει πιο χαμηλές τιμές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook