Στα λευκά έχει ντυθεί η Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Κλειστός λόγω χιονόπτωσης και ομίχλης ειναι ο περιφερειακός της Πεντέλης, από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Αγιο Πέτρο. Έκλεισε και η Λεωφ. Διονύσου, από το χωριό Ανατολή προς Διόνυσο. Κλειστά τα σχολεία στο Διόνυσο αλλά και σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία στα Μελίσσια. Στη Δυτική Αττική κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Ερυθρές, τα Βίλια και στη Χασιά.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξαγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου στον Ωρωπό.

Κλειστή για τα βαρέα οχήματα είναι η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών, από το 4ο χλμ προς Θήβα, με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία για τα ΙΧ αυτοκίνητα.

Εν τω μεταξυ, κλειστή είναι από χθες η Λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του Τελεφερίκ προς το καζίνο.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, έντονες κατά τόπους χιονοπτώσεις αναμένονται σε ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Εύβοια και Σποράδες, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό σήμερα και αύριο, ο οποίος στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι ολικός.

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών και Πέλλας, καθώς και στους νομούς Φλώρινας και Γρεβενών. Χωρίς προβλήματα κινούνται τα οχήματα στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας. Κλειστό παραμένει το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, ενώ ανοικτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα, προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.

Πιο αναλυτικά:

ΤΡΙΤΗ
Περιμένουμε χιονιά κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και κυριώς στη Μαγνησία και το Πήλιο, τις Σποράδες, την ανατολική Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικο-Βοιωτίας, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σε αυτές τις περιοχές δηλαδή θα \”χτυπήσει\” η κακοκαιρία. Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε και σε νοτιότερες πεδινές περιοχές, ενώ θα χιονίσει ακόμη και στα βουνά της Κρήτης και θα πέσει χιονόνερο στις παραθαλάσσιες πεδινές περιοχές. Πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές και χιονόνερο έχουμε ακόμη και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 10 με 12 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και βόρεια του νομού με χιονόνερο στις πεδινότερες περιοχές, χιόνι στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1εναν εως 5 βαθμούς κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ
Το πρωί θα συνεχιστεί η κακοκαιρία και θα κρατήσει εως το μεσημέρι αργότερα όμως από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν βόρειοι και στα δυτικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ με τάση εξασθένισης από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -5 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 4 εως 12 με 13 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με λιγότερες βροχές ή χιόνια στις βόρειες και ανατολικές περιοχές αλλά σιγά – σιγά από το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 7 βαθμούς κελσίου.

Τα έκτακτα μέτρα του δήμου Πειραιά για την επέλαση του χιονιά

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, λαμβάνουν έκτακτα προληπτικά μέτρα, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες στη Δυτική Ελλάδα

Μια από τις πλεόν κρύες ημέρες του χειμώνα προβλέπεται για σήμερα στην Δυτική Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -1 (μείζον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αλλαγή ωραρίου στα σχολεία στη Δυτ. Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας

Αργότερα θα ξεκινήσουν το πρωί της Τρίτης, τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση των δημάρχων, τα σχολεία στο Αμύνταιο και στη Φλώρινα θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. και στα Γρεβενά στις 9:30π.μ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook