Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πραγματοποίησε «παραγωγικές» συνομιλίες με την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την οικονομική της στρατηγική, δήλωσε τη Δευτέρα ένας ανώτερος αξιωματούχος του Ταμείου, μετά από επίσκεψη στη χώρα.

Η Αίγυπτος επιδιώκει απεγνωσμένα ένα δάνειο 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ για να βοηθηθεί η στήριξη του προϋπολογισμού και της συνολικής νομισματικής πολιτικής.

«Έχω στην κατοχή μου παραγωγικές συζητήσεις με τον πρόεδρο Μόρσι, τον πρωθυπουργό Καντίλ, και το οικονομικό επιτελείο της Αιγύπτου για τις οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις που τώρα αντιμετωπίζει η αιγυπτιακή οικονομία », ανέφερε ο Μασούντ Αχμέντ, διευθυντής του ΔΝΤ για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μια τεχνική ομάδα θα επισκεφθεί την Αίγυπτο τις επόμενες εβδομάδες για να συζητήσουν το πιθανό δάνειο από το ΔΝΤ.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι το δάνειο από το ΔΝΤ είναι κρίσιμο για την ισλαμική κυβέρνηση και την αξιοπιστία της, απέναντι στις διεθνείς αγορές. Η αιγυπτιακή λίρα χτύπησε μια σειρά από χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα εξ αιτίας της πολιτικής αναταραχής που καταστρέφει τα εξωτερικά αποθεματικά της χώρας.

kathimerini.gr από ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook