Το κατώφλι των οικονομικών εισαγγελέων αναμένεται να περάσουν σήμερα η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της, Ανδρέας Ρωσσώνης, τα στοιχεία των οποίων είχαν αφαιρεθεί από την λίστα Λαγκάρντ.

Τα συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου και να αναφέρουν εάν και ποια ανάμειξη είχαν στην αλλοίωση της λίστας. Επιπλέον θα πρέπει να διευκρινίσουν εάν τα χρηματικά ποσά που εμφανίζονται στους λογαριασμούς της ελβετικής τράπεζας αποκτήθηκαν νόμιμα και έχουν υποβληθεί σε φορολόγηση.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν σε βαθμό κακουργήματος την ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου», ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα, φοροδιαφυγή που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Με την ιδιότητα του υπόπτου θα δώσουν επιπλέον εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ. Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης.

Παράλληλα η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση και τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι κ.κ. Σπ.Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης καλούν τον έναν μετά τον άλλον τους στενούς συνεργάτες του πρώην «τσάρου» της οικονομίας προκειμένου να εξακριβώσουν σε ποιον δόθηκε για φύλαξη το αρχικό CD που έφτασε από τη Γαλλία και ποιος είχε την εντολή να το αντιγράψει σε στικάκι, όπως έχει πει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Την ίδια στιγμή το «μπαλάκι» προκειμένου να λύσει το «γρίφο» του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο αλλοιώθηκε η λίστα Λαγκάρντ έλαβε το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα, Νικόλαος Παντελής, έδωσε χθες εντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς να ζητήσουν τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στόχος είναι μετά την πραγματογνωμοσύνη των αστυνομικών αρχών να εξακριβώσει αν έχουν γίνει, ή όχι, επεμβάσεις στο στικάκι που περιείχε την πρώτη λίστα Λαγκάρντ.real.gr